Fűtési szezon korlátozások

2024. január 04. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
A 2023/2024-es fűtési szezonban a piaci energiaárak jóval alacsonyabbak lettek, mint amilyen magasak voltak tavaly, mégis jónéhány mozi spórolásra kényszerül. Egyesek a vetítési napok csökkentésével, szűkebb napi kínálattal, mások a kisebb forgalmú, hideg hónapokra a bezárással kívánnak anyagi megtakarítást szerezni.

Berettyóújfaluban december 29-től január 31-ig zárva tart a mozi.

Celldömölkön november óta csak csütörtökön, pénteken és szombaton vetítenek, hétfőn és kedden azonban nem, de december 24 és január 11 között amúgy is szünetelnek a vetítések.

Poroszlón bár csak szombatonként vannak mozifilm vetítések, január 8-tól március 14-ig zárva tartanak, nem csak a mozi, de az ökocentrum is. Az éves karbantartást ilyenkor ejtik meg, nyilván a legkevésbé látogatott időszak ez, az energiaköltségeken is sokat lehet nyerni.

Névtelen forrástól úgy tudom, hogy Budapesten a Corvin Moziban, a Korda teremben csak hétvégenként vetítenek majd, ezért január közepétől hétköznap csak 5 teremben lesznek előadások, természetesen a hétfői és a keddi napokon ugyanúgy szünetelnek a vetítések, mint azelőtt.

Néhány budapesti multiplex is spórolásra kényszerül, a hétköznapi előadásaikra nem fűtik fel teljesen a legnagyobb termeiket, hiszen az előadásokra látogatók nem termelik ki annak a rezsi költségeit. Sötétben maradhat többek között a Pólus Mozi 5-ös és 6-os termei, a Lurdy Mozi 1-es, 9-es, 10-es termei, a Kultik Csepel 1-es terme.

Több magyar mozi szűkítette nyitvatartását hétköznap a koradélutáni műsorsáv került ki a műsorból, hétvégén pedig nem délelőtt, hanem koradélután tárják ki kapuikat a közönség előtt. Hétköznap délután 5 körüli időpontban lesznek előadások Gyenesdiáson, Kisvárdán, Nagykanizsán, Gödöllőn, Kiskunfélegyházán, Nyergesújfalun és Tatán, hogy csak néhányat említsünk.

HELYESBÍTÉS: Névtelen forrásra hivatkozva állítottam, hogy Budapesten a Corvin Moziban korlátozás várható január közepétől, de az állítás nem állja meg a helyét, ilyen korlátozást nem terveznek. Minden teremben lesznek vetítések, hétfő és kedd kivételével, amikor viszont zárva marad a mozi egyelőre.

Utoljára frissítve: 2024. január 18. csütörtök 09:29