Fővárosi Autósmozi (Budapest)

2010. szeptember 22. szerda | Írta: Forgács Balázs
Viszonylag fiatal autósmozi 1992-ben vetített először és minden évben májustól szeptemberig tartott vetítést. A 60 férőhellyel rendelkező különlegesség a Fővárosi Autóspiacon található a XIX. kerületben a Nagykőrösi út 162 alatt, az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál. Ezen a nagy területen 82 autókereskedő használt személygépkocsi parkja található, ez a legnagyobb Közép-Európában. A mozi 1997-ben a multiplexek térnyelése és az elpártoló látogatók miatt bezárta kapuit.

2007-ben azonban a Fővárosi Autóspiac Kft. menedzsmentje stratégiai elemek bővítéseként újranyitotta. Ebben az évben péntekenként és szombatonként magyar filmeket vetítettek és a kedvező tapasztalatok alapján 2008-ban már a nagy sikerű külföldi filmek is a műsort gazdagították. 2009-ben nagy siker volt, hogy a MoziÜnnep alatt díjmentesen lehetett mozizni – telt ház volt.
Filmkínálatára a magyar kultuszfilmek és az olyan alkotások a jellemzőek, amelyekre többször is ellátogatnak a nézők. Mivel ez kis mozinak számít a premier héttől számítva 1-2 hónap késéssel érkeznek a filmkópiák. Az látogatók elsősorban a különleges érzés kedvéért jönnek, hogy kipróbálják milyen érzés csillagos ég alatt mozizni. Sokan jönnek baráti társasággal, kempingszékkel, pick-uppal, hogy a platóról fekve élvezzék a filmet.
Budapest egyetlen autósmozijaként működik és a vendégek száma folyamatosan növekszik. Ezt jól mutatja az, hogy még egyetlen előadás sem maradt el érdeklődés hiányában és esőben sem hagyták ott a filmet a látogatók, végignézik azt.
A mozizást különféle akciókkal teszik vonzóvá. A szórólap időnként egy másik mozijegy átvételére jogosít, vagy ha elővételben vásárol valaki jegyet, az ajándékba kapja a másodikat. Van, hogy a jegy mellé ajándék kukorica vagy perec jár, amit a „nézőtéren” működő büfében lehet átvenni. Névre szóló ajándékjegyet is kibocsátott az üzembentartó, ez születésnapokra, házassági évfordulókra kitűnő meglepetésként szolgál.
Az autósmozi kedvező bérleti díjak mellett különféle rendezvények lebonyolítására is igénybe vehető. Szakmai konferencia vagy zártkörű rendezvényre is kiadó, melyen csak a kibérelt cég és azok meghívottjai vannak jelen.
A gépházban 2 db Fite típusú vetítőgép dolgozik, a hang nagy vászon két szélén lévő hangszórók és a 101,2 MHz frekvenciának köszönhetően az autórádión vagy erre alkalmas mobiltelefonon keresztül hallható. Vetítés májustól minden szombat este 21:30-kor, szeptember hónapban 21:00-kor van. A jegyár mindössze 800 Ft. A büfé pedig különféle finomságokkal várja a látogatókat.

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 22:46