Filmünnepek, moziünnepek

2022. november 02. szerda | Írta: Forgács Balázs
A film- és moziünnepek idén sem maradhatnak el, ezért november 3 és 6 között ismét megrendezik azt, elsősorban a Cinema City mozijaiban, de az eseményhez csatlakozik a Sugár Mozi, a Mi Mozink és a Kultik is saját rendezésű eseménnyel.
A Cinema City Filmünnep a Vodafone támogatásával valósul meg. Az 1100 Ft 2D és 1300 Ft 3D jegyárak mellett a prémium formátumú vetítések is kedvezőbb áron látogathatók. Az egész estés IMAX 3D filmek 1300 forintért, a 2D VIP előadások 6950 forintért, 3D VIP 7250 forintba kerül. A ScreenX vetítések 1660 forintba kerülnek, 4Dx 2D filmek 2100 Ft, 4Dx 3D filmek 2300 Ft. 3D szemüvegek hagyományos mozielőadásra 350 forintba, IMAX formátumú előadásra 400 Ft-ba kerülnek. A Cinema City Filmünnep azonban nem merül ki az olcsóbb vetítésekben, számos extra programot is tartogat közönségtalálkozók, filmklubok és kerekasztal-beszélgetések formájában. A játszma esetében a Mammutban csütörtökön, a Hétköznapi kudarcoknál az Alleeban pénteken, a Szimpla manus eseteiben pénteken az Arénában, vasárnap a Mammutban, a Blokádnál pénteken a Mammutban, szombaton Veszprémben és Székesfehérváron, vasárnap Szegeden, a Veszélyes lehet a fagyi című film esetében pénteken Győrben, szombaton az Arénában, az Ida regénye című filmmel az Alleeban szombaton, a Jó reménység esetében pedig vasárnap a Westendben lesznek közönségtalálkozók. Kerekasztal-beszélgetés a Magasságok és mélységek esetében lesz pénteken és vasárnap a Westendben, valamint az Ennio Morricone című filmnél vasárnap az Arénában filmvetítéssel egybekötve. Filmklub előadás lesz pénteken az Arénában az Amszterdam egyik vetítésénél, vasárnap az Alleeban a Semmi című film egyik előadásán. A filmes repertoár a premier filmek mellett a néhány hetes kínálat is a része. Az online megváltott jegyek tételenként 120 forint kényelmi díjjal terheltek.
A Sugár Mozi szintén csütörtöktől vasárnapig moziünnepet tart, ahol minden jegy, minden filmre 990 forintba kerül. Igen, jól olvasod, a premier filmekre is, ennél kedvezőbben ezeket a filmeket sehol nem lehet megnézni ebben az időszakban. A napi műsort délelőtt 10 órától este 10-ig állították össze.
A Mi Mozink Lurdy és Tatabánya esetében Filmnapokat tartanak csütörtöktől vasárnapig, ezért általában a legtöbb film 1100 forintért lesz látható, néhány kivételével, amikor 1000 Ft lesz egy film. A filmes repertoárban a néhány hete műsorra vett filmeket láthatja a közönség.
A Kultik minden mozijában 1200 forintos jegyáron lehet Mozimaratonozni november 3 és 6 között. A résztvevő mozik: Csepel, Kaposvár, Dunaújváros, Sopron – Elit, Pécs – Uránia, Ajka, Salgótarján, Szentes és Hódmezővásárhely. A filmes műsor az elmúlt hetek filmterméséből szemezget.
 
Utoljára frissítve: 2022. november 10. csütörtök 06:57