Felújítások a salgótarjáni moziban

2019. február 17. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Február 18-án és 19-én nem nyit ki a nógrádi megyeszékhely mozija az Apolló, mert vásznat cserélnek a nagyteremben. A kisebbikben pedig az elhasználódott fotelülések helyére kerülnek új, minden igényt kielégítő ülések, ami miatt ez a terem csak március elején nyit ki ismét.
A nagyterem mattfehér vásznát ezüstszínű váltja fel, mert a Dolby 3D rendszert az Xpand passzív rendszer követi, ami annyit jelent, hogy a szemüvegek megvásárolhatóvá válnak és a legközelebbi 3D vetítésekre a nézők magukkal hozhatják, ezzel is olcsóbbá válnak a jegyek. Technikailag a színszűrős térhatású rendszert a polarizált eljárásúra cserélik. Ez a terem február 20-án, szerdán már kinyitja kapuit és március elejéig ez a terem működik majd csak.
A kisteremben folytatják a tavaly nyár elején elkezdett székcserét. Akkor a nagyterem kapott új és kényelmes nézőtéri székeket, most pedig a kisteremre kerül sor, a munkát nehezíti az auditórium felépítménye és az ahhoz különleges módszerrel rögzített foteljei, ezért az egészet el kell bontani és újat építeni helyette. Természetesen nagytakarítás is lesz mindkét teremben.
A megújult Apolló Moziban március 1-től kis mértékben emelkednek majd a jegyárak.
Utoljára frissítve: 2019. február 25. hétfő 14:22