Fejlesztések Pesten, maraton Sopronban

2012. december 09. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Aki ma nem fejleszt, az bezár! Legalábbis aki a nagy forgalmazók filmjeit kívánja vetíteni mozijában, annak digitalizálnia kell termeit. Így tett a héten a Pólus Mozi és a Mi Mozink Lurdy Ház is. Előbbiben a legnagyobb terembe szereltek fel egy Christie CP2000-XB típusú digitális vetítőt, amellyel csütörtökön dolgoztak először. Saját tapasztalat: Rendkívül erős fényű, jó képet vetít.

A Mi Mozink Lurdy Ház 9-es termét még november végén érte el a digitalizálás, ezt jelenleg 4 terem (2-es, 5-ös, 6-os és 8-as) digitális átállása illetve egy bérelt d-cinema rendszerről már az állandó sajátra való áttérés követi. A december közepéig tartó folyamat alatt 7 terem digitalizálására kerül sor, azonban az még kérdéses, hogy a teljes teremmennyiségből mennyiben nem lesz digitális vetítő. Annyi biztos, hogy kettő vetítő innen kikerülve a tatabányai négytermesbe kerül befejezve ott a teljes digitalizálást.
A hetedik mozimaraton folyik (dec. 6-12)az Elit Mozi Sopronban, olyan alkotásokat hoztak vissza a szervezők, amik nagyobb sikerek voltak az elmúlt időszakban. A jegyár 790 Ft!

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:28