ETELE Cinema, a fény mestere

2022. április 18. hétfő | Írta: Forgács Balázs
A fény mestere pályázaton különdíjat nyert az ETELE Cinema, az esemény a Lisys Project Kft szervezésében hatodik alkalommal hirdették meg és a világítás területén a kiemelkedően előretekintő megoldásokat díjazták.
A különdíjas mű az ETELE Cinema csapata szakmai zsűri dícséretben részesült, Bedécs Sándor különdíjat kapott a Magyar Belsőépítész Egyesület támogatásával. A különdíjas pályamű az ETELE Cinema Pixelvezérelt design világítási rendszere címet viseli, amelyet Besnyő Dániel, Czingáli Zoltán és Geltz Gergő nyújtott be. A nívós díj célja, hogy felhívja a figyelmet hazánkban tevékenykedő tehetséges világítástervezőkre, építészekre, belsőépítészekre és az iparágban tevékenykedő szakemberek munkájára.
AZ ETELE Cinema egy 14 termes multiplex mozi, ahol a ma elérhető kép-, hang- és IT technológia csúcsát alkalmazzák. Az idelátogatók UX-ben (empátia- és benyomáskeltés), valamint látványban új szintet ismerhetnek meg, illetve kiemelkedő élményben részesülhetnek. A mozi összes termében a filmvetítés előtt és után egyaránt lehengerlő látványkavalkád fogadja a mozirajongókat. Emellett a legmodernebb 4K és RGB lézervetítési rendszerrel, valamint 7.1 és Dolby Atmos hangrendszerrel látták el a termeket. Tematikus termei a PIXEL terem, amelyben a tervezők a sarki fény színeit csempészték be és pixelvezérelt széthintett fényszilánkokként keltik életre a nézőteret. A Kids terem a családosoknak nyújt felejthetetlen élményeket a színes családi boxok, puffok, fekvőülések által, félhomályban és halkabb vetítéssel, ahol nem okoz gondot a gyermekzsivaj sem. Az emeleti Prémium termek magasabb moziélményt nyújtanak a dönthető ülésekkel és kiemelkedő lábtámasztékkal, vezeték nélküli QI töltőkkel, valamint korlátlan elemózsia és italválasztékkal, mozizás előtti félórában pedig olasz pizzák, levesek és desszertek elfogyasztását lehetővé téve. A parkoló a mozi szintjén is megtalálható, a járműből egyenesen a kiválasztott filmre sétálhatunk be.
 
fotók: Etele Plaza és a Minusplus architecture and design facebook
Utoljára frissítve: 2022. május 08. vasárnap 07:09