Elstartolt a Belvárosi Mozi felújítása

2019. január 10. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Elkezdődött a szegedi mozi nagyszabású várva-várt átalakítása-felújítása. Január 3 óta csak a Csőke József terem üzemel, a mozi nagyrészt építési területté válik.
A 100 éves komplexum teljes megújításon esik át, hogy őszre egy 21. századi helyszínként nyílhasson meg a nagyközönség számára. A filmklubok, operaközvetítések és a legközelebbi Zsigmond Vilmos Filmfesztivál helyszíne a Délvidéki Ház lesz, a műsorrendi filmvetítések pedig a mozi legkisebb termében lesznek láthatók, megosztva közönség- és művész filmekkel. Mivel ez a terem nem a főbejáratról közelíthető meg, az építkezés területén is kívül esik. Nem kell a látogatóknak az építési területen át a filmvetítéseket megközelíteniük. Ennek a teremnek az előterében lehet a jegyeket és a büfétermékeket is megvásárolni. Sajnos csak készpénzt tudnak elfogadni.
A felújítással új közösségi terek, pl. VR termet nyitnak, teljes akadálymentesítést valósítanak meg, ilyen pl a liftek beépítése és mindhárom moziterem közvetlenül, akadálymentesen is elérhetővé válik egymással, de megújul a nagyterem, új kényelmes fotelüléseket kap a nézőtér, hogy csak néhányat említsünk.
Utoljára frissítve: 2019. január 26. szombat 08:19