Életének 68. évében elhunyt Borda Mihály, mozigépész

2021. augusztus 03. kedd | Írta: Forgács Balázs
Szakmai körökben közismert mozis szakemberrel lett szegényebb a mozisok családja. A Csongrádon született gépész élete során megfordult először sorkatonaként Kecskeméten, későbbiekben Gödöllőn, Gyálon, valamint Budapesten a Corvinban, a Vörösmarty Kertmoziban, a Kelében, a Filmmúzeumban, a Vörös Csillagban és a Kossuthban is vetített.
Nyugdíj közelében az Urániában volt lehetősége először DCI géppel vetíteni, nyugdíjasként a Puskinban, Vonyarcvashegyen és Dunaföldváron is tevékenykedett. Nem csak mozigépészként, üzemvezetőként és intézményi igazgatóként is szolgált. Élete utolsó éveiben operatőrként is dolgozott a Budakeszi Televíziónál. Azonban hosszantartó, méltósággal viselt betegség után végleg megpihent. Az utóbbi években csak mozipápaként emlegetett mozis szakember a mennyek filmszínházában folytatja hivatását.
Búcsúztatójára 2021. augusztus 9-én a Budakeszi Művelődési Házban 17:30-kor kerül sor, ide várják ismerőseit, barátait, egykori kollégáit. Gyászmiséje augusztus 10-én a csongrádi Nagyboldogasszony templomban lesz 13 órakor. Temetése szűk családi körben lesz Csongrádon.
 
Legutolsó riport a Budakeszi Televíziótól: https://youtube.com/watch?v=sySC16ZvsSQ&feature=share
 
A Mozivilág vele készült riportja: https://mozivilag.com/?c=post&id=116&rcat=40&rpage=2
 
fotó: Budakeszi Televízió youtube csatornájának nyitóképe
Utoljára frissítve: 2021. augusztus 19. csütörtök 21:04