Eladó az Uránia

2012. június 20. szerda | Írta: Forgács Balázs
Baján már 5 éve bezárt a mozi, ez idő alatt volt már szó felújításról, nagy tervekről is, de végül az önkormányzati elképzelések más irányba fordultak és az egészből nem lett semmi. A városi tulajdonban lévő Baja Vagyon Zrt. - az ingatlan tulajdonosa - június 13-án bejelentette, hogy értékesítené az épületet és nem bérbe adná azt, mint ahogyan azt korábban tette volna.

 

A pályázók között az élvezhet előnyt, aki megtartja az épület régi funkciójának valamelyikét, vagyis moziként vagy közművelődési, szabadidős, kulturális, idegenforgalmi, vendéglátós tevékenység céljából hasznosítja. Zsíros Menyhért a tulajdonos cég képviselője elmondta, hogy a filmszínház alapos felújításra váró épülete a beruházást követően is a városképbe illő lesz.
Legutóbb 2010 nyarán tervezte az önkormányzat, hogy néhány hónap alatt felújítja az egykori Urániát és mozit kíván nyitni benne. Már a lehetséges üzemeltetővel is megtörténtek az egyeztetések a 300 milliós beruházásról, a tervekben egy 150 fős 3D-s nagyterem és egy 50 fős kamaraterem szerepelt, a filmszínház előterében pedig egy multifunkcionális közösségi tér kapott volna helyet. Ám ez is csak terv maradt vagy az akkoriban közelgő önkormányzati választás kampányfogása lett.
Aki ma mozizásra vágyik Baján, annak Kiskunhalasra, Soltvadkertre, Kalocsára vagy Pécsre kell utaznia.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:48