Eladó a Palace Mozik Kft is

2011. február 19. szombat | Írta: Forgács Balázs
Mint ismeretes 2011. január 19-én a Cinema City felvásárolta a Palace Cinemas Magyarország Kft-t, amelybe bele tartozott a Campona, Mammut, Mom Park és a Westend multiplex mozik illetve a Palace Pictures filmforgalmazó részleg is. A másik cég (mivel a Palace kettő Kft alatt működött) a Palace Mozik Kft, ebbe tömörül az 5 budapesti és 3 vidéki mozi.

A Cinema City vállalta, hogy amíg értékesítésre nem kerülnek, addig bizonyos menedzsmenti szolgáltatásokat átvesznek. Ez azért fontos, mert a felvásárolt cég apparátusa megegyezett a Palace Mozik Kft-ével és irányítás nélkül maradnának.
Úgy tudni, hogy több jelentkező van a felvásárlásra, köztük a Cinema City is, amely csak azért nem vásárolta fel azt a céget, mivel úgy tűnt, hogy veszteséges volt, ám a 2010-es zárás némi nyereséget hozott. Felmerült Andy Vajna neve is, aki mint tudható 2006-ban adta el az akkor 5 fővárosi és 6 vidéki egységből álló Hollywood Multiplex moziláncot a most felszámolás alá kerülő Palace Cinemasnak. Néhány magánszemély vagy társaság is szemet vetett ezekre a többtermes mozikra, személyük egyelőre nem ismert.
Úgy tűnik már csak hetek kérdése és döntés születik, kinek adják el a 2006 óta működő céget. Minden héten újabb változások egyre inkább arra mutatnak rá, hogy nincs sok hátra. Többek között ettől a héttől már egyik Palace moziban sem lehet Palace Mozikártyát vásárolni. Az eddig megvásároltakat azonban még használhatóak, de ki tudja meddig. Mindenesetre az új tulajdonosnak olyan jegyár koncepciót kell kidolgoznia és olyan mérvű átalakításokat kell elvégeznie a megörökölt egységeken, hogy versenyképessé váljon a korszerű, minden igényt kielégítő mozikkal szemben.

Utoljára frissítve: 2017. április 19. szerda 17:57