Egyre több moziban kötelező a maszkviselés

2020. szeptember 11. péntek | Írta: Forgács Balázs
A koronavírus járvány a nyár végére újra erősödni kezdett, ezért ismét felerősödtek a védekezésre bíztató hangok, mégpedig a maszkhasználatra, a kézfertőtlenítésre és a távolságtartásra. A mozik is elkezdtek ebbe az irányba haladni, először csak néhány vidéki kis mozi, majd most már a fővárosi artmozik és a Corvin is bekapcsolódott a maszkviselés kötelezővé tételére.
A maszkviselés a mozi teljes területén kötelező, úgymint az előtéren, a nézőtéren és az illemhelyeken is. Nagy hangsúlyt fektetnek a kézfertőtlenítésre, ezért több helyen fertőtlenítőket helyeztek ki, valamint felhívják a figyelmet a másfél méteres távolságra. A büféterméket árusító mozik a nézőtéri etikettbe annyi engedményt tettek, hogy a rágcsálnivaló elfogyasztásának idejére a maszkot le lehet venni, ám annak végeztével azt vissza kell venni. A mozik arra is figyelnek, hogy a levegő benti keringetését kinti levegő cseréjével oldották meg, illetve több moziban helyek kihagyásával értékesítik a jegyeket.
Ezektől az intézkedésektől a vírus terjedésének csökkenését várják, illetve lehetőséget szeretnének biztosítani arra is, hogy a kulturális intézmények, mint a mozi, a színház vagy a múzeumok nyitvatartása biztosított legyen és ne kelljen nélkülözni a járvány alatt sem. Azok a vendégek, akik lázasak, betegek, ne menjenek moziba, válasszák a távmozit!

 
Utoljára frissítve: 2020. október 11. vasárnap 18:55