Egy éves haladékot kapott a Budapest Film Klubkártya

2021. január 01. péntek | Írta: Forgács Balázs
2020. július közepén már nem lehetett újra tölteni a Budapest Film Klubkártya család chipkártyáit, de már egy éve rebesgették, hogy a nagy múltú cég újfajta kedvezménykártyával kíván előrukkolni 2021-ben, ezért megválik az 1997-ben kibocsátott törzsmozizók kártyáitól.
A cég terveit a 2020 novemberében elrendelt kényszerzárás húzta keresztül, ezért a korábbi 2020. december 31-ig kártyán lévő összegek levásárolhatóságát egy évvel meghosszabbította. 2022-ben már nem lehet majd fizetni a 20% kedvezményt biztosító chipkártyákkal, legalábbis a cég mozijainak honlapjain ez áll. Viszont tölteni továbbra sem lehet már, csak a meglévő összegeket lehet levásárolni róla.
A jövőben egy budapesti hűségkártya váltja majd ki a megszűnő törzskártyát, amely nem csak a Budapest Film mozijaiban, hanem más üzletekben is beváltható lesz meghatározott kedvezmények erejéig.
A kártyát a Corvin Mozipalota megújulásának első évfordulójára találták ki 1997-ben, akkor még csak 15%, hétköznap esténként akár 25% kedvezményt is nyújthatott használójának. A kártyát egy egyszeri 5000 forintért lehetett megváltani és a rajta lévő összeggel lehetett mozijegyet venni kedvezményesen, illetve néhány mozijukban 5% kedvezmény erejéig lehetett büfében vásárolni. Nem csak a tulajdonosa járt jól, hanem egyszerre akár négy, premier előtti filmekre 2 fő is élvezhette a kártya nyújtotta kedvezményeket. Extraként voltak olyan előadások, amelyek csak klubkártya tagok vehettek igénybe, valamint nyereményjátékokon is részt vehettek és a parkolás is olcsóbb volt a használatával. A kártyacsalád kezdeti sikerén túl létrejött a csak a Corvinban használható Corvin Klubkártya és a Művész, Puskin, Tabán, Toldi, Kino Café mozikban pedig az Art Klubkártya is kiegészítette, valamint a Művész Moziban használható Művész Klubkártya is megszületett, amely 30% kedvezményt nyújtott használójának. Ez utóbbit 2014-ben szüntették meg. Az év végén pedig a többi is lezárul és 24 év sikertörténete egy másfajta kedvezményrendszer része lesz, egy úgynevezett hűségprogram részévé válik.
Az új lehetőségről az újranyitást követően fog tájékoztatást adni a Budapest Film.
Utoljára frissítve: 2021. február 18. csütörtök 17:59