Egy év múlva nyit a Kultik Köki

2021. február 08. hétfő | Írta: Forgács Balázs
A Kultik mozihálózat és a Köki Terminál tulajdonosa, az Adventum csoport közösen alkotta meg tervüket egy grandiózus multiplex mozi megvalósításáról, amely 2022 első felében nyitna a nagyközönség előtt.
A Kultik, amely többek között Csepelen, Kaposváron és Dunaújvárosban is üzemeltet többtermes mozikat, a Kökiben egy 9 termes igazán fényűző mozit álmodott meg, amely egyszerre lesz a legkorszerűbb és a leginnovatívabb is. Három teremben VIP mozi lesz, amelyből az egyik egy úgynevezett D-Box rezgőfoteles változatú, amely itthon még nem tapasztalt élményben részesíti majd az új élményeket kereső mozilátogatókat. Ezen felül a legnagyobb teremben az ország legnagyobb hagyományos mozivásznával várják a filmrajongókat, ugyanebben a teremben Dolby Atmos, a kisebbekben Christie Vive Audio hangrendszert szerelnek fel, a vetítők pedig Christie RealLaser fényforrású, 4K felbontással bírnak majd. Az emeleti termek első soraiban páros fekvőfotelekben élvezhetjük a filmeket. A kényelem jegyében az alsó szinten büfét, a felsőn kávézót találnak majd a látogatók. Gondoltak a gyermekekre is, nekik külön részlegen játszóházat építenek majd. Az 1200 férőhelyes mozi nem csak hatalmas és látványos belső tereivel lesz vonzóbb, hanem ez lesz az első igazán zöld mozi is, hiszen a büfétermékek csomagolása is újrahasznosított, biológiailag lebomló anyagból készül. Az elmúlt évek nyáresti tetőkerti mozizásokat idén és a multiplex megnyitása után is tovább fogják vinni, mint hagyományt.
10 évvel ezelőtt, a pláza építésekor már gondoltak a mozi megvalósítására is, ám a hazai mozihálózatok akkor nem láttak potenciált a moziüzemeltetésben. 2018-ban láttak ismét napvilágot a leporolt tervek, amelyek sokat mozdítottak volna a délpesti mozihiányon. Ám ez a fellángolás akkor ismét feledésbe merült. Most viszont konkrét tervek születtek a megvalósításra és közelebb került a megvalósítás is.
Addig is, amíg épül a Kultik Köki, a mozihálózat Valentin napi filmekkel ajándékozza meg a szerelmespárokat, amelyet a bevásárlóközpont vezetésével karöltve kínál azoknak, akik legalább 5000 forintért vásárolnak a pláza bármelyik üzletében február 8 és 14 között. Cserébe egy virtuális mozijegyet és egy snack csomagot kínálnak, amelyet február 14-én válthatnak be. Az www.moziajandekba.hu címen keresztül lehet megtekinteni a Miután összecsaptunk, a Palm Springs, a Felkészülés meghatározatlan idejű együttlétre és az Amíg a lagzi el nem választ című filmeket. A megtekintéshez szükség lesz a virtuális jegyen található kódra.
 
fotók: Kultik
Utoljára frissítve: 2021. február 27. szombat 21:54