Dunaújváros újjászületik

2013. február 06. szerda | Írta: Forgács Balázs
2012-ben a veszteségekkel küzdő, csőd közeli állapotban lévő mozicentrumot egy új lelkületű, mozibarát csapat vette át. A fejéri nagyváros egyetlen moziját kemény munkával, szervezéssel szinte a semmiből hozták fel: nézőket csaltak a nézőtérre, nyereségesen üzemeltették az intézményt. Azonban hiába tűnt eredményesnek munkájuk, a kiszoruló analóg filmkópiák, ezáltal pedig a digitalizálódó mozipiac egyre kevesebb vetítési lehetőséget biztosított a Duna parti város számára. Tavaly október végén már olyan nehéz helyzet állt elő, hogy nem volt mit vetíteni. Kezdetét vette a technikai szünet.

Komolyan felvetődött a kérdés a hogyan továbbról. Fejlesztés vagy bezárás? A mozi vezetősége a fejlesztés mellett döntött és bár voltak nehézségek, a kitartó munka és meggyőző nézettségi adatok láttán a városatyák rábólintottak vetítő berendezés vásárlásra. Ezt követően az események felgyorsultak, február elejére pedig megérkezhetett az új DCI vetítőgép, amellyel a jövő jött el Dunaújvárosba.
A Sony SRX-R320 típusú vetítőgép a mai napon kezdte meg munkáját 17 órakor a Hobbit című fantasyval, kedvezményes 1000 forintos jegyáron. A későbbiekben napi 2-3 előadással, 1390 Ft belépőárral várják a látogatókat. Kedvezményes jegyet 1090 forintáron válthatnak a diákok. Szombaton és vasárnap matinéval kedveskednek a gyerekeknek, ekkor 900 forintba kerül egy tikett. A nagyterem hangrendszere is megújult, újra kalibrálták a Dolby Digital hangrendszert, ezáltal még tökéletesebbé tették a hangzást, amelyet a kiváló akusztika még inkább tökéletesít. Későbbiekben a 3D rendszer felszerelése is cél, amelyet a RealD biztosít majd. A szemüvegek megvásárolhatóak lesznek, ezért várhatóan a térhatású jegyár sem lesz túl magas.
Tervekben szerepel a kamaraterem felszerelése is egy HD projektorral, ahol művészfilmeket vetítenének a közönségnek, továbbá a homlokzat és a belső terek is ráncfelvarráson esnének át, hogy a mozicentrum egy otthonosabb, a nagyérdemű kedvelt kulturális színfoltja lehessen.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:26