Digital Cinema műhely Miskolc

2013. szeptember 23. hétfő | Írta: Forgács Balázs
2013. szeptember 21-én rendezték meg a Cinefest egyik mellék programjául szolgáló Digital Cinema workshop-ot a miskolci Erzsébet Fürdő Gyógyászati Központ kupolatermében. Az előadások a digitális átállás technikai újdonságaira voltak hivatottak, az üzemeltetés támogatására és a napi működtetés megoldásaira hívták fel a figyelmet.

 

A szakmai program célja a már digitális rendszerrel rendelkező üzemeltetők és az átállásra várók hasznos információkkal gazdagodjanak. A programon kiállították a Christie Digital és a Barco legújabb vetítőit és a Dolby illetve a Doremi DCI kompatibilis termékeket, az üzemeltetéshez szükséges alkalmazásokat, megismerkedhettünk a távoli felügyelet és az online szerviz lehetőségeivel.
Berkes Zoltán a dcinex ügyvezető igazgatója a műszaki amortizációról és a műszaki rendelkezésre állás nehézségeiről beszélt. Megoldásokat kínált azoknak a moziknak, akiknek a vetítői a garanciális javítása lejáró félben van vagy már lejárt. A garanciális javításokhoz pedig instruktorokkal vagy más néven gyártó és termékhasználó között tevékenykedő szerviz cégekkel való szerződéskötést ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe. Előadást hallhattunk az online kópiaterjesztésről, valamint beletekinthettünk egy szlovák mozihálózat és az egyik budapesti mozi távfelügyeleti alkalmazásába.  Schmid András a DNN Kft. – Christie Digital projekt menedzsere a hatékony digitális átállásról beszélt a folyamatos fejlődés tükrében, bemutatva a digitális mozizás új irányait. Ezek közül a kisteljesítményű digitális vetítőgépek előnyeit és hátrányait mutatta be. Ezt követően lehetőség kínálkozott a kötetlen beszélgetésre, a kiállított termékek üzemeltetésével kapcsolatosan kérdéseket lehetett feltenni.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 10:11