Csepel élni akar

2010. február 07. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
2010.02.11.-ig kellett várni arra, hogy Csepelen ismét széthúzzák a függönyöket. A Mozinet Kft. 2009 májusa óta foglalkozik a gondolattal (márciusban kellett elhagyniuk a sikeresen üzemeltetett esztergomi mozit), hogy újranyitja a csepeli mozit. Mostanra ért be a gondolat.  

A filmszínház ismét 3 teremmel nyit meg, melyből kettő már a kezdetekkor art besorolású lesz. Böszörményi Gábortól – a cég ügyvezetőjétől – megtudtuk, hogy a műsorpolitikájuk szerint 1/3 részben magyar alkotásokat, 1/3 részben európai művészfilmeket és 1/3 részben pedig hollywood-i sikerfilmeket láthatunk a későbbiekben. Terveik között szerepel az anime filmklub beindítása, 2 heti rendszerességgel.

 

A nyitás napján a nézőközönség minden alkotást ingyen tud megtekinteni, és emellett egyes filmek alkotóival is találkozhatnak, beszélgethetnek: Orosz Dénessel (Poligamy) és Török Ferenccel (Moszkva tér). Az üzemeltető a későbbiekben is szem előtt tartja az árképzés fontosságát, hiszen egy mozijegy ára 990 Ft, a diákok és a nyugdíjasok már 750 Ft ellenében tudnak jegyet váltani. Csoportos kedvezmény is elérhető, 10 fő felett 650 Ft/fő áron szórakozhatunk.

Böszörményi Gábortól megtudtuk, hogy a közeljövőben várható az egykori nagyterem újranyitása, mint rendezvényterem, szeretnének újabb projectorokat vásárolni és szerveznek egy Guiness rekord kísérletet is…

A távlati tervekben szerepel az arculat átalakítása, esetleges újabb terem megnyitása és amennyiben erre lehetőség nyílik, akkor digitális vetítőgépre (3D) is pályáznának.

Megpróbálunk minden aktualitásról hírt adni, hogy ezzel is népszerűsítsük a filmszínházat.

 

A Cinema Csepel előzményeiről itt olvashatsz.

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:32