Corvin 100

2022. szeptember 01. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
A budapesti Corvin Mozi idén novemberben lesz 100 éves és a jubileum alkalmából olyan eseménysorozatot láthatunk, amellyel méltóképpen tiszteleghetünk az egyedülálló mozipalota előtt. Olyan szokásosnak mondható program, mint a Corvin Moziéjszaka és rendhagyó is, mint a Névadók Mozija, Best of sorozat vagy közönségtalálkozók.
Szeptember 9-én este a Corvin 100 indítóeseménye lesz a Corvin Moziéjszaka, amely aktuális sikerfilmekkel várja az éjszakai mozimaratonozást kedvelőket. A karszalag, amellyel korlátlan filmet nézhet meg a látogató, 3900 forintba kerül. A műsorok termenként azonos időpontban indulnak, hogy mindenkinek lehetősége legyen részt venni bármelyik előadáson és tervezhetőbb legyen a programösszeállítás. A helyek a terem kapacitásáig érkezési sorrendben foglalhatók el. A műsorban lesznek közelmúlt sikerfilmjei, klasszikusok, premierek és premier előtti film is, jobbára szinkronos filmek, de egy-két feliratos filmalkotás is. Az első vetítések 18 órakor, az utolsók 4 órakor indulnak majd.
A hajnalig tartó mozizást követő pihenés után a kezdetekhez tér a mozi. A szeptember 17-től november 18-ig tartó programok igazán szemrevalóak. A Névadók mozija sorozatban (09.17-től 10.02-ig) kezdetektől az 50-es évekig vesznek sorra kiemelkedő alkotóktól fontos filmalkotásokat. A jegyár ebben az esetben 100 forintba kerül, egyes filmek 35 mm-es változatban kerülnek levetítésre. Olyan filmeket láthatunk, mint Az aranyember, a Beszélő köntös vagy Az állami áruház. A vetítések szombati és vasárnapi napokon 15 órakor kezdődnek. A Best of Corvin a külföldi legendás bemutatókat idézik, amelyekre nem egyszer a villamosmegállóig ért a sor, ideértve a magyar kasszasikereket is. Ezek az előadások 2500 és 1850 forintos jegyáron láthatóak. Olyan filmeket vetítenek le, mint a Ben Hur, a Spartacus, vagy a Csillagok háborúja, de a hazai szegmens is irigylésre méltó nagy vásznon, mint a Vuk, az Üvegtigris vagy a Kontroll. Az eseményeken meglepetés vendégekkel készülnek, lesznek közönségtalálkozók és mozitörténeti séták is. A programkínálatot a corvinmozi.hu címen érhetik el.
Utoljára frissítve: 2022. szeptember 21. szerda 17:30