Cinema City Nyári Iskola

2011. július 14. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Völgyesiné bemutatja: Cinema City Nyári Iskola Mozi Kvíz Játék A Cinema City a mai nappal nyolc héten át tartó filmes, tudás alapú mozi kvíz játékot indít el Cinema City Nyári Iskola néven, új arculatának népszerűsítése és a kiemelkedő tudású filmszerető mozilátogatók felkutatása és megjutalmazása célzatával.

2011. július 14-n indul útjára a Cinema City tudásalapú, országos, filmes kvízjátéka az interneten. A Játékosok a www.nyariiskola.cinemacity.hu címen történő regisztrációt követően a filmek világával kapcsolatos játékban mérhetik össze tudásukat két fő (Filmkvíz és Klip Játék) valamint egy kiegészítő, lexikális tudást nem, viszont kreativitást annál inkább igénylő feladatsor teljesítésével.

A Cinema City Nyári Iskola 8, egyenként egyhetes fordulóból áll; a kérdések egy adott mozis témakör köré csoportosítva:

 1. Fantasy,
 2. Magyar filmek,
 3. Animáció,
 4. Szuperhősök,
 5. 3D,
 6. Sci-fi,
 7. Romantikus,
 8. Művészfilm

A Filmkvíz játék során (tíz próbálkozással javítva az elért pontokat vagy az időeredményt) az egyes fordulókban a témakör filmes kérdéseire leggyorsabban hibátlan válaszokat adó Játékosok megnyerhetik a készlet erejéig garantált nyereményeket, illetve az itt elért pontokkal lehetőségük nyílik a Játék döntőjébe való bekerülésre. A Klip játék során a Játékosok az összevágott filmelőzetesekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolva gyűjtenek többlet pontokat, melyekkel szintén a Játék döntőjébe való eljutást segítik elő.

A Kreativitási játék fordulóiban a Játékosok feladata a Cinema City Mozi Magazin egy-egy oldalának kitöltése (címlap- és mozi-plakát tervezés, filmkritika készítése, szereplők párbeszédének megírása), mely feladatokat egy 10 tagú szakmai zsűri értékelése nyomán a Cinema City hetente -a Filmkvíz és a Klip Játékban való részvételtől függetlenül- hetente az alábbi értékes nyereményekkel jutalmazza:

 • 1 LG Cinema LED 3D televízió,
 • 1 Philips akkumulátoros hajnyíró,
 • 2 Britney Spears Femme Fatale Tour koncertre szóló belépőjegy

A nyolc forduló végén, 2011. szeptember 17-én, az 50 legtöbb pontot és legjobb időeredményt elért versenyző élőben méri össze filmes tudását a Cinema City Arenában megrendezésre kerülő nagyszabású döntőben. Minden döntőbe kerülő versenyző értékes filmes ajándékokkal lesz gazdagabb, az első öt legtöbb pontot gyűjtő Játékos pedig az elért helyezések sorrendjében az alábbi díjak közül választhat:

 • 1 Peugeot 207 típusú, ötajtós, Access felszereltségi szintű, Aden piros színű gépjármű
 • 2 személyre, business osztályra szóló repülőjegy a Budapest – New York – Los Angeles – New York – Budapest útvonalra az American Airlines járatán
 • 1 Vespa LX50 2T robogó
 • 1 két fő részére szóló, egy éven keresztüli korlátlan mozizást biztosító névre szóló Cinema City VIP kártya (érvényes minden moziba, minden filmre, 2D, 3D, IMAX, és VIP típusú vetítésekre egyaránt)
 • 1 Sharp Full HD LCD televízió

A Cinema City a Nyári Iskola Mozi Kvíz Játékát erős, két hónapig tartó médiatámogatással népszerűsíti.

Utoljára frissítve: 2000. január 01. szombat 00:00