Borzonghatunk a mozikban is

2022. október 27. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Halloween minden évben megörvendezteti a félni, rettegni, borzongni vágyókat, ezért több mozis esemény is kapcsolódik az alkalomhoz tematikus vetítésekkel, különleges programokkal, sőt véradással, valamint a témába illő filmvetítésekkel és többféle akcióval.
A Cinema City ebből az alkalomból október 31-én a két VIP moziban (Aréna és Mammut) vár mindenkit egy mozi előtti rendhagyó ebédre vagy vacsorára. A megszokott őszi étel és italkínálat mellett sütőtökkrémleves, húsos/vegetáriánus töltött burgonya és rémisztően csokis süti is a menü része. A jegyár 9000 Ft, erre a napra ajándék vouchert nem lehet beváltani. Minden látogató, aki Halloween sminkben vagy jelmezben érkezik, garantált mozis ajándékban részesül. A filmkínálat pedig elsősorban: A Halloween véget ér, Az iker és a Démoni fény, valamint a Blokád, a Krokodili, az Amszterdam, a Black Adam és a Beugró a paradicsomba. Az online vásárlás esetén 120 forint kényelmi díjat számolnak fel jegyenként.
 
A Kultik szinte minden rémisztően kidekorált mozijában lesz valamilyen esemény, de október 31-én alapkedvezmény, hogy a jelmezben érkező vendégeket mozijeggyel jutalmazzák. Csepelen 14 és 18 óra között arcfestés és csillámtetoválás lesz gyerekeknek, Dunaújvárosban 10 és 12 óra között gyermek ügyességi programok, játékok, bátorságpróba, szabadulószoba és mozitúra is lesz ezen a napon. Kaposváron 28-án 13:30 és 17:30 között véradás lesz, ahol egy doboz popcornnal, fél liter ásványvízzel és éves Kultik törzskártyával ajándékozzák meg a résztvevőt, hasonlóan Salgótarjánban is ugyanezen a napon 12 és 17 óra között, de nem a moziban, hanem a SZMT székházban lesz véradás, Szentesen 27-én 14 és 17 óra között a Vérellátó Osztályon, Hódmezővásárhelyen szintén 27-én 8 és 13 óra között a Hódmezővásárhelyi Transzf. O. Intézetben, ezeken a helyeken is pattogatott kukorica, ásványvíz és Kultik Törzskártya az ajándék. A filmes repertoár pedig mozinként eltérően: A Halloween véget ér, Démoni fény, Mosolyogj, Tad, az elveszett felfedező és a smaragdtábla, Blokád, Black Adam, Krokodili, Beugró a paradicsomba, Amszterdam, Pil – A neveletlen királylány, Fekete telefon, Toldi, Mrs. Harris Párizsba megy.
 
Zalaegerszegen az Art Moziban Horror Filmes Éjszaka lesz szintén 31-én hajnalig tartó mozizással, amelyet hagyományosan minden évben megrendeznek. A rendkívül kreatív módon feldíszített filmszínház már-már brutális horror színhellyé változik, az akasztott zombitól és a csörgedező vérig szinte mindent felvonultatnak. A nézők pedig nem ritkán extrém smikben és jelmezben ülik végig a vetítéseket, a teremben mintha egy csapat lidérc, zombi, boszorkány és egyéb furcsa szerzetek mozizna együtt. A kizárólag felnőttkorú résztvevőknek 2666 forintért 3 filmet vetítenek le: 23 órakor a Démoni fény, 0:45-kor a Mosolyogj, 3:00-kor pedig a Halloween véget ér kerül a vászonra.
 
Budapesten a Sugár Mozi tart Horror Hetet október 28 és 31 között, most minden erre az eseményre váltott jegy 890 forintba kerül és minden jegy mellé egy Hell energiaitalt ad a mozi ajándékba, valamint minden személyesen megváltott jegy, amelyre adatainkat felírjuk és egy gyűjtőládába bedobunk egy nyereményjátékon vesz részt, ahol szabadulószoba ajándékutalványt lehet nyerni, az eseményre megváltott online jegyek viszont automatikusan részt vesznek. A résztvevő filmek: Mosolyogj, Nincs baj drágám, Nem, Gyilkos Halloween, A kaptár – Raccon City visszavár, A meghívás, Ők, Sikoly, Tűzgyújtó, Fekete telefon, A keltetés, Kampókéz, Az Arthur átok, Bezárva, Bunker Game – A legbelső félelem, Fenevad.
 
Tatán, az Est Moziban minden Halloween jelmezben érkező vendégnek csak 500 forint a belépő október 28 és 31 között.
 
Szegeden a Belvárosi Mozi Halloween napot rendez október 31-én, ahol a legrémisztőbb VR játékokkal várnak. Emellett késő esti vetítések lesznek, 22:30-kor a Mosolyogj, 22:45-kor pedig A gonosz halott és A Halloween véget ér című filmeket tűzik műsorra.
 
Egerben az Agria Moziban a Halloween Horror Filmek Éjszakája lesz 29-én este 8-tól korahajnalig 3 teremben 12 filmet vetítenek le a kezdési időpontok 20:00, 21:45, 23:45, 2:00, 1-es terem: Halloween húsz évvel később, Halloween, Gyilkos Halloween, A Halloween véget ér; 2-es terem: Démoni fény, Körök, Az!, Az – Második fejezet; 3-as terem: Gyerekjáték, Insidious – Az utolsó kulcs, Mosolyogj, Az apáca. A jegyek 2500 forintba kerülnek, az online vásárlás eseténe 175 Ft kezelési költséget is levonnak.
 
Debrecenben az Apollóban rendezik meg a VII. Félelem Éjszakáját október 31-én. A 2800 forintos jegyárral 4 filmet lehet megtekinteni, 3 terem, 3 műsorsáv eltérő időpontokkal. A Kertész Mihály teremben 19:30 A keltetés, 21:30 Ők, 23:30 Fekete telefon, 1:30 Fehér éjszakák – Rendezői változat; a Deéssy Alfréd teremben 20:00, 22:00, 0:00, 2:00, a Soós Imre teremben pedig 20:30, 22:30, 0:30 és 2:30, mindhárom teremben ugyanaz a sorrend. A mozi vezetése felhívja a figyelmet, hogy a mozi alkoholmentes övezet, alkoholt a mozi területére bevinni tilos!
 
Gyöngyösön a Cinema Bridge horror eseménye a második alkalommal megrendezésre kerülő Borzongj a moziban október 31-én. Egy karszalag 4 film megtekintésére jogosít és 2790 forintba kerül, egy film jegyára 990 Ft. A filmes repertoár pedig: Mosolyogj, Nem, Az iker, Sikoly, A keltetés, Ők, A Halloween véget ér, Démoni fény.
Utoljára frissítve: 2022. november 08. kedd 16:12