Bezárt a CinemaPINK Mammut

2019. május 11. szombat | Írta: Forgács Balázs
Május 8-án késő este vetített utoljára a budai bevásárlóközpont 13 termes multiplexe, majd 9-én már nem nyitott ki. A Mammut oldalán a pláza átépítése mellett a mozi megújulásáról írnak. Ez azért érdekes, mert a török üzemeltetésű CinemaPINK 2017 áprilisában nyitotta meg teljesen új moziját a 2-es épületben, tavaly nyáron pedig a másikban is és bár esztétikailag rövid időn belül megkopott, felújítása nem volna időszerű.
A mozi egyik közösségi oldalán felháborodott nézők kérték számon a mozitól, hogy ha tudták, hogy felújítás történik, azt miért nem kommunikálták előre, illetve miért engedték, hogy 9-én délelőtt jegyet lehessen váltani a már meg nem tartandó előadásokra online. A honlap nem volt elérhető, az információs vonalon pedig „előfizető nem kapcsolható” hang jelezte, hogy kikapcsolták a szolgáltatást.
Nem hivatalos híresztelések szerint a Mammut a CinemaPINK 3 éves szerződését nem hosszabbította meg és egy másik üzemeltetőre bízza majd a mozi működtetését. Erre lehet következtetni abból, hogy a Mammut biztonsági őrei tessékelik ki az érdeklődőket, nem pedig a mozi alkalmazottai tájékoztatnak. Az szinte biztos, hogy a ház nem marad hosszú távon mozi nélkül. A kérdés inkább az, hogy mikor nyit újra?
A török székhelyű CinemaPINK első magyarországi és egyben Európai Unión belüli mozija lett a Mammutban, 2016 tavaszán zárt be a Palace Cinemas néven a Cinema City üzemeltetésében működő multiplex. Egy éven át tartottak az átalakítási munkálatok, mire megnyitott 5 terem, olyan nézőtéri fejlesztésekkel, amelyek egyedülállónak bizonyultak a magyar mozizási szokásokban, pl nagy sorközök, kényelmes bőrkanapék, Dolby Atmos hangrendszer, hogy csak néhányat említsünk.
A tavaly a MOM Parkban nyílt 5 termes CinemaPINK mozi a továbbiakban is várja vendégeit.
Utoljára frissítve: 2019. június 02. vasárnap 21:05