Bezárják a Cinema City Mom Parkot (is)

2017. január 10. kedd | Írta: Forgács Balázs
Az év elején január 2-án délelőtt zárva maradt a mozi, nem nyitott ki, mert nem vezettek eredményre a Cinema City és a Mom Park irányítása közötti bérleti tárgyalások a meghosszabbításról, az óriási felháborodást követően végül még aznap este megnyithatott.
Január 11-én este peregtek le az utolsó vetítések, a ház és a moziüzemeltető között nem sikerült megállapodni, ezért zár be. Ugyanitt egy Magyarországon még nem működő nemzetközi hálózat nyit majd mozit, valószínűsíthető, hogy ugyanaz, mint amelyik a Mammut Mozit fogja, ez a török székhelyű Cinema Pink lehet, amelynek ezek lennének az első Közép-Európai egységei.
A Mom Park bezárásának és a Cinema City kitessékelésének több oka is lehet, de szembetűnő volt, hogy a Palace Cinemas felvásárlása után érdemi megújulást a külcsínben nem sikerült megvalósítani. A már akkor is rongyos állapotban átvett mozit 6 év alatt csak a nagyterem székeinek cseréjével sikerült orvosolni, amit valljunk be, egy nagy hasznú hálózatnak csak apró pénzébe került volna. A prémium kategóriás plázának ez egy erősen felújítandó részlege. Valószínűsíthető, hogy a küllemében exkluzív Cinema Pink ezt célozta meg, illetve ezzel nyert teret a Mom Park vezetésénél.
A mozi bezárása nagy csalódás azoknak, akik eredeti nyelven feliratosan vagy felirat nélkül szerették megnézni a filmeket, mert azokat leginkább itt adták közre. Vigasztalásul a Cinema City január 12-t követően az Allee, Westend és az Aréna kínálatában is megjelenítette ezeket változatokat.
A Cinema City még január elején kiadott gyorsan egy sajtóközleményt, hogy nem vonulnak ki Magyarországról, megnyugtatásul több idei pozitív hírrel is kecsegtettek, mint pl. a győri 4DX termükkel, amelyet január 26-án nyitnak, a miskolci és a székesfehérvári multiplexek, valamint több kisebb mozijának részleges felújításával.
Utoljára frissítve: 2017. április 19. szerda 17:29