Bezár a Kino is

2012. november 29. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Az Odeon-Loyd Mozi után a Kino is bezárásra kényszerül, mert nem tudja vállalni a bérleti díjfizetést a Budapest Film irányába, akié a mozi is. Az art mozis segély úgy látszik csak a költségvetési lyukak betömésére volt elég, mivel több artmozi ellehetetlenült a megcsappant támogatásoknak köszönhetően.

 A Kino még 2008 szeptemberében nyitotta meg kapuit azzal a célzattal, hogy olyan rétegeket szólítson meg, akik sehová nem jártak azelőtt moziba. Az akkori új bérlő a filmforgalmazás terén is jeleskedett, filmjeit többnyire csak ebben a moziban láthatták a nézők.
A mozi nehézségei már a 2010-es évben megmutatkoztak, ekkor kezdtek megszűnni az addig megszokott támogatások, 2012 nyarára már a csőd szélén táncolt, ám sikerült egy felületkezeléssel még néhány hónapig életben tartani. Sajnos az országban először és egyedüliként itt alkalmazott Babás vetítés láncolata is véget ér, bár a törzsközönség igényli a folytatást.
Az utolsó vetítésre november 30-án kerül sor. Ezen a napon 22 órakor a Reality című filmmel búcsúzik nézőközönségétől a mozi, utolsó babás vetítésre, ugyanezzel a filmmel csütörtökön, tehát ma 11 órakor várják a kismamákat.
Hogy lesz-e tovább, még nem tudni, de a tulajdonosi kör már gondolkozik a folytatáson.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:29