Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

2020. március 16. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Mint ahogyan azt látni lehetett, folyamatosan zárnak be a mozik, múlt hét szerdán 14 órakor érkező bejelentés hatására a szegedi Belvárosi Mozi, szinte azonnal bezárta kapuit, meg sem várva a másnapi korlátozást, de több főleg önkormányzati és néhány magán mozi is a kényszerszünet mellett döntött. Csütörtökön nagyjából a mozik 20%-a zárt be.
A kormányzat bár hagyott a moziknak kiskapukat, de többen gondolták úgy, hogy a biztonság az első és bár néhány napig korlátozott üzemben működtek, némi hezitálás után be-bezártak. A nagy bezárási hullám a hétvégén érte el tetőpontját.
A hétfőt már csak a Cinema City, a Mi Mozink hálózat, a CinemaPINK Mom Park, a Sugár Mozi, a budapesti Art+ Cinema és a soltvadkerti Városi Mozi érte meg.
Frissítés: A miniszterelnök bejelentette, hogy a második szakaszba lépett a járvány, azaz minden mozinak hétfőn 24 óráig be kell zárnia. Ez azt is jelenti, hogy akár hetekre-hónapokra mozi nélkül marad az ország, addig pedig a streaming szolgáltatók maradnak nekünk, mint a HBO GO vagy a Netflix.
Utoljára frissítve: 2020. április 17. péntek 09:13