Az önkormányzat veszi át a Barátság Mozit

2018. január 09. kedd | Írta: Forgács Balázs
Idén januártól Székesfehérvár önkormányzata üzemelteti a város szerves részét képező artmoziját, amelyről december elején szavazott a város közgyűlése. A korábbi működtető, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kereste meg a várost azzal, hogy elállnának a további működtetéstől. Az elmúlt években komoly infrastrukturális átalakításokon esett át a filmszínház: megújult az előtér, a nézőtér, az ülések, a vászon, a hang- és vetítőrendszer, lett 3D rendszer és online jegyfoglalás, valamint bankkártyás fizetési lehetőség is.
A polgármester kijelentette, hogy előrehaladott tárgyalások folynak az állami fenntartású Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza üzemeltetésének átvételéről is. A város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre, amellyel nem csak új értékek létrehozása a cél, hanem a régiek megtartása mellett is ki kell állni. Cser-Palkovics András megköszönte az államnak, hogy pályázatokkal segítette az intézményt működését. 2017-ben 100 magyar és 156 külföldi alkotást vetítettek, valamint 17.651 nézőjük volt.
A zavartalan működtetés érdekében a jegyárak megnövekedtek. A 2D-s vetítéseket 1100 forintért, a 3D-seket 1400 forintért lehet látogatni. Január 8 és március 31 között az óvodai és iskolai csoportoknak, valamint a nyugdíjas kluboknak meghirdetett előadásokra 900 forint a helyár, amely az előre meghirdetett előadásokra nem vonatkozik. Ha az óvodai és alsó tagozatos iskolai csoportok létszáma a 15 főt, felső tagozatosok és középiskolai csoportok létszáma a 20 főt meghaladja, akkor 2 kísérő számára díjmentes a részvétel, azok alatt egy kísérőnek ingyenes a belépés.
Utoljára frissítve: 2018. március 02. péntek 17:13