Augusztusban nyílik a Sugár Mozi 9. terme

2017. július 05. szerda | Írta: Forgács Balázs
Elkezdték kialakítani a Sugár második emeletén azt a helyiséget, ahol a mozi kilencedik termét fogják megnyitni augusztus közepén. Korábban egy bank székelt ott, amely arrébb költözött és meg tudták kezdeni a munkát.
A terem 51 fős lesz, a Bacsó Stúdió tükörképe, bejáratuk közös lesz, a folyosó meghosszabbításával lehet majd bejutni a helyiségbe. Újdonság, hogy ennek a két teremnek külön mosdója lesz, nem kell majd a nagytermekhez külön bemenni, hogy elvégezhessük folyóügyeinket.
A terem hasonló kialakítású lesz, mint a kisebb elődei, karfás, fejtámlás, pohártartós, kényelmes fotelülések, külön gépház, Christie digitális vetítőgép és hozzá tartozó szerver fogja alkotni. A hangrendszer 5.1 digitális lesz, ebben a teremben kizárólag 2D-ben, de vegyesen akár art és populárisabb filmeket is vetíteni fognak.
Ennek a teremnek is lesz neve, amelyhez ötleteket lehet majd adni a mozi közösségi oldalán, később ezekből kiválasztanak néhányat és közönségszavazatok alapján a legtöbbet begyűjtő nyer. A győztes elnevezésre szavazók között pedig kisorsolnak valakit, aki egy egész estére barátaival megkapja az új mozitermet egy esti filmezésre.
A Sugár Mozi 2007 márciusában nyitott meg az Örs vezér téri Sugár Üzletközpontban 4 teremmel, azóta 2009 novemberében egy-, 2010 júniusában kettő-, 2011 novemberében további egy stúdióteremmel bővült a nézőterek száma. Az első terem digitalizálására 2009 novemberében került sor. A mozi igen nagyszámú nézőközönséggel rendelkezik, sorozatos akcióikkal és különféle korcsoportok mozizására ösztönzésével az egyik legaktívabb mozi ma Budapesten.
Utoljára frissítve: 2017. augusztus 21. hétfő 17:43