Art-Sáv a Petőfi Moziban

2024. január 13. szombat | Írta: Forgács Balázs
A pápai mozi merész vállalkozásba fogott, január 15-től hétfőn, kedden és szerdán naponta egyszer artfilmeket is vetítenek. Ezzel eddig erre a Kult-szerda nevezetű eseményen lehetett számolni, de akkor sem minden szerdán. A vezetés igyekszik a legkülönfélébb és a leginkább érdekes darabokat vászonra vinni. Erre leginkább azért nyílik lehetőség, mert a minőségibb közönségfilmek elmaradoznak a kínálatból és marad hely a rangosabb, magasabb művészeti értékkel rendelkező darabokat bemutatni.

Az első héten a Magyarázat mindenre, a Nem halok meg és az Egy zuhanás elmélete című filmalkotásokat vetítik különféle időpontokban. A következő hetekben A fiú és a szürke gém, az Előző életek, a Harold Fry valószínűtlen utazása és a Hátralévő életem első napja is várható. A jegy ezekre a filmekre normál áron vásárolható meg, de a Kult-Szerda régi árán 10 alkalmas bérlet váltható 15 900 forintért, amelyet ezekre a filmekre válthat be a tulajdonosa, akár több szelvényt is egy filmalkotásra.

A mozi az elmúlt időszakban több fejlődésen is átesett, többek között a mozi előterének arculata változott meg és bár terveztek mennyezeti és büfépult átalakítást, szükségesebb a terem retro arculatának áttervezése, amely érinti szinte az egész terem kinézetét, kezdve a nézőtéri ülések újra varázslását, a padlózat cserét és az oldalfalak teljes egészében akusztikus anyaggal befedését. Erre leghamarabb jövőre vagy azt követő évben kerülhet sor.

A Petőfi Mozi egytermes moziként szűkebb lehetőséggel bír, mint a 2-3 termes társai, éppen ezért nagy szónak számít, hogy a gyengébben szereplő napokon nem a nagyobb érdeklődésre számító filmalkotásokat vetítik, hanem megpróbálkoznak a szűkebb rétegnek is kedvezni, hátha gyarapodik a nézőszám.

Utoljára frissítve: 2024. január 18. csütörtök 09:23