Ajka, Csepel, Szentes

2018. április 13. péntek | Írta: Forgács Balázs
Hogy mi a közös a három városban/városrészben azon túl, hogy van mozijuk és mindhárom a Kultik mozihálózathoz tartozik? Mindegyikben szinte egy időben fejlesztettek valamit.
A húsvéti héten cserélték a szentesi Őze Lajos Filmszínház nézőtéri székeit vadonatújra, a terem színvilágához passzoló sötétkék színű spanyol fotelülések stabil műanyag pohártartós karfájúak és felhajtható ülésűek. A május 10-én debütáló kisteremben is ilyen székek kerültek beszerelésre. Nagy az öröm, hiszen minden fejlesztés a város és a környék filmkedvelőinek kényelmét szolgálja.
Csepelen két hete folyamatosan szorgoskodnak kivitelezők, az élelmesebb moziba járó felfedezhette, hogy bizony az egyik régi termet pofozzák újra. Olyan jól teljesít a Csepeli Mozi, hogy az ötödik termet is üzembe állítja az üzemeltető az eredeti 7-ből. Ezzel a fejlesztéssel valójában az 1-es óriástermet váltja ki hétköznap, hiszen nincs akkora forgalom, hogy a nagytermet meg lehessen tölteni, ám hétvégén és kasszasikereket premier héten hétköznap is a nagyteremben láthatja a nagyérdemű. A székek egyébként Szentesről érkeztek, a vetítő pedig Ajkáról.
Ajkán nagy fejlesztések várhatók, először is egy nagyobb teljesítményű vetítő került a régi Christie Solaria One helyett egy CP2215-ös. További várható elképzelés szerint a 60 fős nézőtér 80 fősre duzzad újonnan beszerzett fotelülésekkel, a vászon rögzített lesz és egyben új is, mert az Xpand aktív rendszert, Xpand passzívra cserélik és ehhez a rendszerhez elengedhetetlen a vászon ezüstszínűre váltása.
Hamarosan újabb fejlesztés várható a Kultik mozik sorában, amelyről hamarosan hírt adunk.
 
(fotók: Kószó János)
Utoljára frissítve: 2018. május 04. péntek 12:55