Ajándékjegyek Karácsonyra

2022. december 18. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Mit adjak Karácsonykor ajándékba a szeretteimnek? Tesszük fel a kérdést az ünnepek előtt hetekkel vagy napokkal. Erre adnak praktikus ötletet a magyar mozik: ajándékozzunk élményt! Az ajándékjeggyel mindez lehetséges, hiszen az ajándékozott később maga dönti el, hogy mire váltja be azt. A mozik jegypénztárban kínált és online megváltható vouchert is értékesítenek, amelyekből néhány lehetőséget mutatunk be olvasóinknak.
Cinema City
 
Magyarország legnagyobb multiplex hálózatával büszkélkedő vállalat interneten és helyben értékesített ajándékjegyeket is árul. Ezen belül kétféle típuscsalád létezik: szeretteinknek ajándékozható akár karácsonyi ajándékként, évforduló, születésnap, esküvő vagy ballagás alkalmából lehet jó döntés, valamint cégeknek kínált lehetőség, amely akár dolgozói ösztönzői juttatásként, csapatépítő tréningek, partneri kapcsolatok ajándékaként is használható. A mindenki számára elérhető csomagban elektronikus utolványokat online formában csak a normál 2D, az IMAX 3D, valamint a VIP 2D jegyeket árusítja a mozis cég, ezeket országos áron kényelmi díjjal számolják. A személyesen megvásárolhatók pedig a 2D és 3D ajándékjegy VIP 2D és 3D formátum, IMAX 3D, 4Dx 3D és a ScreenX formátumra lehetséges. A normál 2D és 3D jegyek mozinként eltérő áron vásárolhatók meg, de az országos áron is megválthatjuk őket akár vidéken, ezesetben viszont bármelyik moziban felhasználhatók, helyi áron értelemszerűen pedig abban a moziban, ahol azokat megváltották, de a részletekről a mozikban adnak felvilágosítást. A 2D jegyekből 10 darabos kiszerelés is megváltható országos jegyárral, ezekből egy előadásra egyszerre maximum 4 darab használható, valamint páros VIP 3D ajándékjegy is. A 3D voucherek a 3D szemüveg árát is magába foglalják. Céges ajándékjegyek 2D, 3D, IMAX 3D, ScreenX, 4Dx 3D, VIP 2D és VIP 3D kategóriában válthatók. Megvásárolható személyesen és e-voucherként is, de 50 feletti rendelés elestén kizárólag elektronikusan. Az ajándékjegyek felhasználhatósága a megvételtől számítva 180 napig lehetségesek.
 
 
Kultik
 
Magyarország második legnagyobb mozihálózata mozinként kínálja ajándékjegyeit a 3D teljes árú, valamint annak kedvezményes változatát, amelyeket így 2D és 3D filmre is be lehet váltani. 3D filmnél a 3D szemüveg árát nem tartalmazzák. Az ajándékjegyek a pénztárakban válthatók meg. Karácsony előtt kedvező ajándékjegyvásárlás biztosított, 5 ajándékjegy megváltása esetén a 6. jegyet ajándékba kapjuk.
 
 
Pannonia Entertainment (Cinema MOM, GOBUDA Mozi, Pólus Mozi)
 
Budapest harmadik legnagyobb hálózatával rendelkező magyar cég az egyalkalmas ajándékjegyek mellett december 22-ig megvásárolható 6 havi és éves mozibérleteket kínál, előbbi 10, utóbbi 15 teljes árú mozijegy áráért. A vouchereket online válthatjuk meg, de postai úton vagy személyesen vehetjük át, a mozibérletek névre szólnak, át nem ruházhatók. Érvényesek a műsoron lévő filmekre, de a speciális előadásokra (koncertfilm, balettelőadás, bábszínház, stb) nem, valamint a 3D vetítések esetén a 3D szemüvegeket nem tartalmazzák. Ráadásul a GOBUDA és a Pólus bérlete mindkét moziban használható, a Mom mozié csak a Cinema Momban, mivel azt magasabb áron kínálják.
 
 
Budapest Film
 
Budapesti mozikat tekintve a második legnagyobb a Budapest Film által működtetett filmszínházak tekintetében (Corvin, Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Café), a mozihálózat idén egységesítette az ajándékjegyek árait, ezért mindegyik mozijukban átjárhatóságot biztosít a náluk vásárolt ajándéktikett. 3D előadásra nem használható.
 
 
Sugár Mozi
 
Zugló egyetlen mozijában 2D jegyáron válthatók ajándékozható tikettek teljes áron és kedvezményes kategóriában. Idén Karácsony előtt is akciót hirdettek, ha bárki 3 ajándékjegyet vásárol a moziban, a negyediket ajándékba kapja.
 
 
Etele Cinema
 
Budapest legújabb multiplex mozijában 2 féle ajándékjegy váltható. Comfort ajándékjegyek a Kids és a Comfort szinten található termek előadásaira, a Prémium ajándékjegyek pedig az emeleti Prémium termek és az 1-es és 2-es auditóriumok felső, galérianézőtereire szóló előadásokra válthatók be. A 3D film esetén a jegyek tartalmazzák a 3D szemüveg árát is.
 
 
Cirkó-Gejzír Mozi
 
Budapest legkülönlegesebb mozihelyszínén ajándékjegy teljes áron váltható, éves és féléves bérlet pedig december 31-ig tavalyi áron vásárolható, ami figyelembe véve az évközi áremelkedést, igen kedvező jelenleg.
 
 
Barátság Mozi Székesfehérvár
 
Idén Karácsony előtt, mint tavaly is, 2 személyes ajándékjegyet bocsát ki a mozi a 2D jegy kétszeres áráért.
 
 
Est Mozi Tata
 
Tata mozijában ajándékjegy váltható normál helyre és VIP sorba egyaránt, de külön áron. Az ajándékjegyek érvénytartama 3 hónap és személyesen lehet megváltani.
 
 
Madách Mozi Balassagyarmat
 
A nógrádi városban 1 és 2 személyes ajándékjegy váltható, ennek van büfémenüvel kiegészített változata is, valamivel magasabb áron.
 
 
A legtöbb magyar moziban vásárolható ajándékozható mozijegy, a fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült a legkülönlegesebb ajánlatok között válogatva.
Utoljára frissítve: 2022. december 30. péntek 07:25