A mozisok az Operatív Törzshöz fordulnak

2020. november 04. szerda | Írta: Forgács Balázs
A legújabb járványügyi intézkedések egyike, hogy a moziknak, színházaknak ugyan nem kell bezárniuk, de komoly korlátozásokra kényszerülnek és ezzel a maradék nézőt is elriasztják a kikapcsolódás eme formájától.
A Mozisok Országos Szövetsége, valamint a Cinema City és több független mozi is az Operatív Törzshöz fordultak állásfoglalásért, mert az új szabály értelmében a mozik nézőterén csak minden harmadik ülőhely foglalható el és ez a családokra és az egy háztartásban élőkre is vonatkozna. Ezzel a maradék kedvet is elveszik azoktól, akik a maszkviselés szabályai miatt még el-eljönnek moziba filmet nézni. Ráadásul a termek kihasználhatósága 70%-ről 25% alá csökkenne. Kérik továbbá, hogy gondolják újra és az egy háztartásban élőkre adjanak felmentést.
Az éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási korlátozás is részben korlátozza a mozikat, az eddig rendszerint 22 óra körül kezdődő előadásoknak éjfélkor volt vége, amiről már nem tudnának hazajutni a látogatók, ezért számítani kell arra, hogy 20-21 óra körül fognak majd indulni az utolsó vetítések, hogy azokról időben haza lehessen érni.
Utoljára frissítve: 2020. december 11. péntek 08:18