A Mi Mozinkról

2023. december 31. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
A mozihálózat 2011-ben alakult a Palace Mozik Kft mozijaiból, bár jogutódlásról nem beszélünk, teljesen új cég vette kezdetét. A Cinema City 2011 januárjára felvásárolta a Palace Cinemas mozihálózatot, amelyhez eredetileg csak a Westend, a Mammut, a Mom Park és a Campona mozik tartoztak, viszont ez azt is jelentette, hogy a brand is az izraeli hátterű cég tulajdonába került. A Palace Mozik viszont szintén ezt használták és némi türelmi időt kaptak egy új cég és logó megalkotásához.

A Mi Mozink hálózathoz került a Lurdy Ház, Eurocenter és a Tatabánya multiplexei, a Kossuth Mozi, valamint ide tartozott volna a Duna Pláza, a Pólus, Nyíregyháza és Kaposvár is, ám az ottani pláza tulajdonosi háttér a Pólus kivételével a Klepierre a Cinema City-vel állapodott meg. A Pólus új tulajdonosokkal indult útnak, a Kossuth pedig egy korábbi bezárás és a födémszerkezet meggyengülése miatt eladásra került, jelenleg egy diszkont élelmiszer bolt van a helyén.

Három mozival működtek tehát éveken át, sikerült a kezdeti években digitalizálni a mozikat. A Lurdy és az Eurocenter szerényebb mozis bevételekkel, a tatabányai mozi jó forgalommal bizonyította létét. Bevezették a mozikártyát, amellyel jelentős kedvezményeket lehetett mind a mozijegyekből, mind pedig a büfében érvényesíteni. A budapesti egységek főleg a rendezvényekben voltak kiemelkedő jelentőségűek, az Eurocenter nagyterme a digitalizálásból kimaradt és a Vidám Színpad telepedett meg benne. A Lurdy 10 terméből csak 8-ban tartottak vetítéseket, egyben szabaduló szoba, egy kisebb teremben pedig kezdetben art moziterem működött, majd raktár lett.

A Covid járványhullámban szerepük egyre kisebb jelentőséggel bírt. Először az óbudai multiplex üzemeltetését veszítették el 2022-ben, majd a Lurdy is 2023-ban talált új bérlőre. Egyetlen megmaradt mozijuk Tatabányán a Vértes Centerben található. A moziban nagyobb fejlesztések mentek végbe, a legnagyobb teremben rgb-lézer, 4K-s vetítő kapott helyet és az összes teremben székcsere történt. Január 1-től kivezetésre kerül a mozikártya és megszüntetik a családi jegytípust is, ezért a decemberi jegyáremelkedés nem volt kiugróan magas, mint amilyen országszerte tapasztalható volt. Tervekben szerepel a jegyfoglaló rendszerben a jegyvásárlás funkció bevezetése, valamint további termekben a lézervetítők beszerzése.

A cég szerepe kizárólag Tatabányára korlátozódik, céljuk egy olyan helyi mozi üzemeltetése marad, amely figyelembe véve a helyi igényeket, garantált kikapcsolódást tud nyújtani közönségének és igyekszik a legújabb filmalkotásokat bemutatni, valamint a különleges programokat elhozni a városba.

Utoljára frissítve: 2023. december 31. vasárnap 06:58