50 éves a Fövenyes Kertmozi

2021. július 02. péntek | Írta: Forgács Balázs
A Balaton északi partjának leghangulatosabb és kultikus kertmozija idén ünnepli 50. születésnapját. A kezdetek 1970-ig nyúlnak vissza, amikor a kertmozit megépítette a Veszprém Megyei Moziüzemi Vállalat. A rendszerváltás után a Séd Mozi üzemeltetése alatt üzemelt 10 évig, majd a Pálffy családhoz került.
A mozi apáról fiúra szállt, 2012-ben az elsők között lett digitalizálva, mint balatoni kertmozi, ezzel pedig premiermozivá lépett elő, de több art besorolású filmet is levetítenek.
A jubileumi szülinap megünneplésére méltóképpen a Mol Nagy Balatonnal karöltve egy különleges vetítésre és közönségtalálkozóra várnak mindenkit. Július 2-án a Pogány Madonna című, 40 éves filmet tekinthetik meg a látogatók. A jó hangulatért a helyi Skrabski Pincészet minden vendéget vendégül látnak egy pohár borra. A filmet követő közönségtartálkozón Kránitz Balázs, az Aeropark munkatársa nosztalgiázik Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával. A beszélgetés hátterében korabeli moziplakát kiállítás lesz látahtó a Budapest Poster Gallery jóvoltából. Az előadásra a korszak ikonikus autóiból is érkezik egy kisebb flotta: a mozi udvarán parkol majd egy Malév Zsiguli és egy rendőrségi Lada. A jubileumi vetítésre a 70-es, 80-as évek stílusának megfelelő ruhában várják a vendégeket. Mindezeken felül pedig még meglepetéssel is készülnek.
A vetítés belesimul a mozi műsorrendjébe, tehát mint minden este, a pénztár 20 órakor nyit, a filmet pedig 21 órakor kezdik. A jegyár 1200 forint, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
Utoljára frissítve: 2021. július 30. péntek 07:47