25 éves a Cirkó-Gejzír Mozi

2019. május 23. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Tegnap ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Cirkó. Ebből az alkalomból ezen a napon 100 forintba kerültek a filmvetítések, az elkövetkező félévben pedig egyedi akciókkal és különleges filmekkel, valamint meglepetésekkel vár a Parlament melletti művész mozi.
Júniusban bérletakció lesz, egy héten át kedvezményesen vásárolhatók meg az éves bérletek, a megvásárlók között különvetítést sorsolnak ki, minden 25. vásárló nyer, akik egy kiválasztott cirkós filmre hozhatja el barátait, szeretteit. Nem marad el ebben a hónapban a szokásos Szánsájn Fesztivál sem.
Július 11-én különleges helyszínen, a Lőrinc pap téren lesz egy egyedülálló, szabadtéri vetítés, ahol a Cirkó elődje indult, a vetített film az Együtt megyünk lesz.
Augusztusban pedig egyszeri, különleges vetítés lesz, a vetített film egyelőre meglepetés.
„A Cirko-Gejzír a Lőrinc pap téren nyílt meg 25 évvel ezelőtt. Alapítói civilek voltak, akik elsősorban emberi jogi témájú, érzékenyítő, illetve fontos szerzői filmeket akartak megmutatni a budapesti közönségnek. A Cirko-Gejzír hamar Budapest egyik legfontosabb mozijává vált, ahol a filmvetítések mellett különleges kiállítások, rendezvények és könyvbemutatók is várták a közönséget. A mozi azóta elköltözött: most már az 5. kerületi Balassi Bálint utcában három teremben vetítünk minőségi művészfilmeket, művészi igényű vígjátékokat és romantikus filmeket, dokumentumfilmeket, valamint fesztiváldíjas alkotásokat. Az alapításkor célként kitűzött érzékenyítés, illetve a filmek bemutatásán keresztül az emberi jogokért való kiállás továbbra is fontos számunkra” - írják.
(fotók: cirkogejzir.hu)
Utoljára frissítve: 2019. június 06. csütörtök 13:00