2019 nyarának hírei

2019. szeptember 02. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Folytatódik a nyári hírözön, ami nem szűkölködött történésben, sőt kiváltképpen gazdag és részletes. Megmutatta Magyarországon magát egy RGB lézervetítő és új moziteremmel is gazdagodott a Balaton partja.
- Nyár eleji, majd szokásos nyári játékra invitálta nézőit a Cinema City, a büfé vagy kedvezményes jegyek, valamint különféle ajándékok vártak azokra, akik a jegyük kódját a moziban található kioszkokon beütötték és email címükkel regisztrálták azokat. Minden kóddal rendelkező jegy pedig játszik a fődíjért.
- Június 13-én indult a Szánsájn Feztivál a Cirkó-Gejzír Moziban, ahol különlegességek mellett, premier előtti vetítésekkel is kedveskedtek a látogatóknak, minden film mellé fröccs vagy málnaszörp járt.
- Június 14-én indult el a Kultik legújabb tagja, a Kultik Sky Cinema, amely a Corvin Pláza tetőkertjén szerveződött meg, a tavalyi üzemeltető ötletlopással vádolta meg a Kultikot, mert ugyanazokat az ötleteket valósították meg, amelyeket ők szerettek volna.
- Június 15-én elindult a Sió Mozi 3-as terme, az új építésű nézőtér 62+2 férőhelyes és egy harmadik generációs Christie CP2308-as vetítővel lett gazdagabb, a két másik teremmel ellentétben itt csak 2K formátumot vetítenek és kizárólag 2D tartalmakat.
- Június 16-án elrajtolt a sárospataki kertmozi, amely kizárólag nyáron üzemelt, a teremmozi vetítései azonban szüneteltek.
- Június közepén és második felében Révfülöpön, Csopakon, Balatonlellén, Zamárdiban és Balatonvilágoson is megkezdődtek a kertmozis vetítések, vándormozi időszakosan Hatvanban, Fonyódon és Zamárdiban egy másik helyszínen is vetítéseket szervezett.
- Júniusban körpanorámás mozi nyílt Tihanyban, ahol rövid ismeretbővítő filmeket vetítettek augusztus végéig.
- Pécsett az Apolló Moziban, a Fény Fesztivál keretében bemutattak egy RGB lézer vetítőt és szakmai tapasztalatcserét szerveztek a xenon vs laser vetítők előnyeiről és hátrányairól.
- Július 12-én nyitott meg a Budapest Rooftop Cinema a Mammut Bevásárlóközpont tetőteraszán, a tavaly 6évadon keresztül a Corvintetőn, majd egy másfél hónapot a Corvin Pláza tetőteraszán vetítő társaság idén Budán találta meg számításait és olyan kultfilmeket tár a nézők szeme elé, amelyeket egyszerűen nem lehet kihagyni.
- Július 27-től a budapesti és a pécsi Árkád tetején egy hónapon át autós mozi üzemelt.
- A Barátság Mozi egy 2. Christie vetítőt vásárolt, hogy kertmoziban, valamint a Művészetek Házában is vetíteni tudjon saját berendezéssel/felszereléssel. Utóbbira a megnövekedett érdeklődés miatt van szükség, hiszen a 60 fős teremmozi nem minden esetben volt képes kielégíteni a nagy érdeklődést egy-egy film iránt.
Utoljára frissítve: 2019. október 05. szombat 07:24