120 éves a magyar film kiállítás a Ludwigban

2021. július 30. péntek | Írta: Forgács Balázs
Nagylátószög – 120 éves a magyar film néven időszakos kiállítás tekinthető meg a Ludwig Múzeumban november 14-ig. 1901. április 30-án mutatták be az Uránia Tudományos Színházban A táncz című filmet, azóta eltelt időszakban fordulatokkal teli filmes és mozis élményekben volt részünk, amelyekre érdemes visszatekintenünk.
A kiállítás célja egy átfogó kép szemléltetése az elmúlt filmes és filmművészeti, szerteágazó időszakról és annak jelenéről. A különleges utazás, amely a kiállításon végigkísér minket a film megszületésétől, a némafilmes korszakon, a hangos film megszületésén át napjainkig. Megjelennek itt a különféle időszakok nagymesterei és kimagasló klasszikusai, elfeledett művek. Az alkotás folyamata, a gyártási technológia és a filmnézés élménye egyaránt fontos része a világnak, ezért a kiállítás ennek is teret nyit. Kitekintést nyújt a nemzetközi vizekre evező magyar hírességek életére is, akik nagy karriert futottak be hazájukon kívül és maradandóan letették névjegyüket is.
A kiállítás egy olyan kalandra invitál bennünket, amely a magyar filmtörténet gazdagságát, a filmművészet időt, teret és kultúrát összekötő természetét emeli ki és anyagával az erről való párbeszédre késztet.
Utoljára frissítve: 2021. augusztus 18. szerda 10:01