Moziélmény után MoViBlog
2023. június 08. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
A Mozivilág weboldala derekasan átalakult és talán nem vagyok elfogult, de nagyszerű lehetőségekkel bír és a jövő lehetőségeire is felkészítették. Többek között a korábbi moziélmény blog is itt folytatódik, ahol a kutatásaimról, munkáimról lesznek szösszenetek, a terveimről, sikerélményeimről és a napi megpróbáltatásokról lesz szó.

Jelenleg az oldal tesztverziója működik, ebben az időszakban a rendszergazda kisebb javításokat végez és a tapasztalatok útján módosításokat eszközöl. A cikkben leírt változtatásokkal együtt elkészült a hozzászólási rendszer, amely a mozihír egyes cikkeinél, valamint a többi menü teljes anyagánál és a blog esetében működik, azonban, ha használni szeretnénk, a disqushoz regisztrálni szükséges. A következő nagy kihívás a jegyár kisokosok átalakítása lesz, amellyel a bonyolult jelmagyarázatokat fogjuk eltüntetni és a hozzá tartozó adatokhoz társítjuk őket, oly módon, hogy az kattintásra egy interaktív táblázattá váljon a megfelelő információkkal. Ezt követően már nem kell majd kép formájában feltölteni a táblázatokat, hanem aktuálissá lehet őket tenni néhány módosítással. Tervben van még egy mozikritika menü is, ahol különféle szempontok alapján fogom a mozikat ajánlani vagy éppen még inkább promózni. 😊

Az idei munkáimról: Idén több kiegészítő fotózásra került sor, akadt azonban lehetőség teljes portréra is, bár lassan az összes működő mozira sor kerül. De nem kell megijedni, akadnak azért még bőven fotózandó témák. Az elmúlt félévben Nagykanizsán, Siófokon, Balassagyarmaton, Dunaújvárosban, Pakson és Budapesten a Pólus Center Moziban végeztem a meglévő albumokhoz pótfotózást. Teljes portré a Cinema City Szolnok és Sopron, valamint a szarvasimoziban készült. Májusban befejeztem a makói mozitörténeti kutatásomat. Rengeteg anyagot sikerült fellelnem, de ez nem sikerülhetett volna a város lakossága nélkül, akik felkutatták számomra a megfelelő személyeket vagy a már nem élő mozisok leszármazottjai szolgáltattak részemre fontos információt. Ennek köszönhetően megszületett egy olyan pótolhatatlan írás, amit még senki nem kutatott. Ezt követően most Balatonlelle mozitörténetét kezdtem feltárni, szintén sok segítséget kaptam a helyiektől, a projekt jelenleg áll, de most az oldal megújítására nagyobb hangsúly került. Ha ez lecsendesült, folytatom a munkát.

Utoljára frissítve: 2023. június 08. csütörtök 21:24