Szindbádból Kino

2009. április 15. szerda | Írta: Forgács Balázs
A Titanic filmfesztivál alkalmával sikerült ellátogatnom a Kino moziba. Előtte ugyan voltam már a Szindbádban, de mivel kíváncsi voltam, miféle változásokon ment át a mozi, megvártam, míg beülök legalább egy filmre.

Az előd mozit a Budapest Film üzemeltette 2008 nyár elejéig, de az üzemeltetést átvette, majd szeptember végén felújítva megnyitotta a Szuez Film Kft, ami szoros együttműködést tart fent a Cirko mozival...

A moziba belépve egy kis és nagyon világos kávézót találunk. A gyanutlanok nem feltételeznék, hogy 2 moziterem bújik meg itt. A termek nem mentek át nagyobb felújításon, így az szinte megegyezik a felújítás előtti állapottal, viszont beszerelték az E-Cinema rendszert. A termek lépcsőzetes üléselrendezésűek, a nagyterem viszonylag hosszúra sikeredett, az utolsó sorban már aprónak látszik az amúgy sem túl nagy vászon. Az ülések piros kárpitozásúak és fejtámlásak. A hang és a képi élmény is jónak mondható.

A pénztárban csak készpénzzel válthatunk jegyet, viszont a jegyen nem szerepel, hogy hova kell ülnünk, így oda ülünk, ahová nekünk jól esik. A jegyárak átlagosak, termenként az első előadások és szerdán egész nap már kimondottan olcsón mozizhatunk. Extraként említem meg, hogy ebben a moziban színházi előadásokat is lehet látni, ezeknek külön tarifái vannak és előre kell rá jegyet foglalni.

Célközönsége olyan emberek, akik eddig nem jártak moziba vagy nem találták meg a nekik szóló filmkínálatot vagy filmeket!

A mozi épülete a Vígszínház tőszomszédságában, a Nagykörútra nézve a Szeráj étteremmel szemben található. Megközelíthető a 4-es és 6-os villamosokkal, a 15-115-ös, valamint a 91-es, 109-es, 191-es, 206-os és 291-es autóbuszokkal.
Utoljára frissítve: 2017. április 12. szerda 00:12