Szigeti Kertmozi, Révfülöp

2018. július 23. hétfő | Írta: Forgács Balázs
A Veszprém Megyei Moziüzemi Vállalat a ’60-as évek végén nyitotta meg révfülöpi kertmoziját a Balatonpart közelében. Az északi part egyik legkiemelkedőbb és legjobb kertmozija volt. A Fite típusú vetítőgépek 30 évig szolgáltak napi 2, olykor 3 előadással is. Ez kertmozis viszonylatban igen magas teljesítménynek tekinthető. 1999-ben a strand átépítése és egyéb más okok miatt elbontották. Hat év szünet után az önkormányzat és Pállfy Géza magánvállalkozó gyümölcsöző együttműködésének hála, a régitől délnyugatra 30 méterrel közelebb a Balatonhoz, a strand belterületén megépült az új mozi.
A vetítőgépek az egykori hajmáskéri szovjet laktanyákból kerültek át, amelyek Meo 5 X típusúak voltak, 2013 óta digitális vetítőgép dolgozik, amely első években még bérelt eszköz volt. 2015 óta már a vállalkozó saját NEC NC2000C típusú vetítőgépe duruzsol, amely egy fa épületben helyezkedik el a nézőtér mögött, ez a gépház. A mozijegyeket a strand területén egy másik fabódéból adják, akár bankkártyával is kifizethetjük azt. Itt lehet elkérni az ülőpárnákat. A gépház előtt lépcsőzetes kialakításban műanyag, kék, a legjobb helyeken sárga ülések sorakoznak. Elől pedig egy 10 x 5 méteres vászon magasodik, 23 méterre a vetítőtől. A hangzáshoz a vászon két szélén és középen besüllyesztve elhelyezett Bread típusú hangfalak járulnak hozzá. A nézőteret 2017-es idényben látványos hajóvitorlára emlékeztető ponyvával fedték be.
A műsor filmjei általában a legújabb, a multiplexekkel egy időben vetítet premierek. Hétfőnként művészfilmet mutatnak be. A jegyár 1200 forint. A vetítések június 1-től augusztus 31-ig minden nap 21 órakor kezdődnek.
Az elmúlt időszak befektetései, fejlesztései hozzájárultak a kertmozizás hosszú távú létéhez és ezt a nézők is meghálálják a gyakori, nagyszámú közönségként.
Utoljára frissítve: 2018. szeptember 12. szerda 19:26