Székcseréket hajtottak végre 3 mozinak nagyobb termeiben is

2017. november 04. szombat | Írta: Forgács Balázs
A digitalizálás utáni legfontosabb gondjuk a moziknak az elhasznált nézőtéri fotelek újakra cserélése, megtartva a nézőket, hiszen nemcsak a vetített tartalmak minősége és a műsorkínálat lényeges, hanem a komfort, a kényelem is. Ennek apropóján három budapesti mozi gondolta úgy, hogy ilyen-olyan okokból felújítja nézőtereit.
A Lurdy Házban üzemelő Mi Mozink tavaly designváltoztatáson ment át, idén először a kisebb termekből a korábban le nem cserélt nézőtéri foteleket váltották ki újakkal, múlt héten pedig a nagyteremben történt meg ugyanez. A kopottas kék fotelek, szürkékre cserélődtek és megmaradtak a páros ülések is. Az ülések hasonlóak a korábbiakhoz, mert ugyanattól a gyártótól származnak az újonnan beszereltek is.
A Pólus Mozinak a nyári üzemeltetőváltást követően az alapoktól kellett építkeznie, mert a korábbi bérlő elhordta a nézőtéri üléseket és a vásznakat is. Öt teremmel tudták csak megkezdeni az üzemet, a legnagyobb terem indulására a mai napon került sor. A korábbi 500 fős nézőtér kisebb lett, majdnem 50 székkel, de cserébe nagyobb sortávolságot alakítottak ki a széksorok között ás az első sor sincs olyan közel a vászonhoz már.
Az IMAX mozi a Cinema City Arénában is megújult, a csaknem 10 év alatt ebben a moziban használódtak el leginkább a nézőtéri fotelek, ezúttal egy olasz gyártó kényelmes, nem felhajtható fotelüléseit szerelték be, amely teljesen elüt az eddig megszokott kinézettől, tágasabbak és fekete-narancs színvilágúak.
 
fotók: Kószó János
Utoljára frissítve: 2017. december 04. hétfő 17:06