Online jegyfoglalás 8. (Etele Cinema)

2023. november 12. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Sorozatom nyolcadik fejezete Budapest legújabb multiplex mozijának weboldalát mutatja be, annak is legfőképpen a jegyrendelő felületéhez kívánja elkalauzolni a látogatót. A szokásos lépéseket itt is megmutatom, de felhasználási szempontból is értékelem a mozi oldalát és egy-két rejtett funkcióra is felhívom a figyelmet.

Az Etele Pláza 2021 őszén tárta ki kapuit a vásárlóközönség előtt, majd egy hónappal később a mozi is nyitni kezdte 14 termes multiplex moziját. Először csak a kisebb auditóriumok, majd idővel a nagyobbak és a tematikus termek is sorra kerültek, végül a prémium szintet decemberben nyitották meg. Egy évvel később a nagytermek galériáján lévő prémium sorokat is kinyitották befejezve a nagy átadás sorozatot. A mozi egyébként nagyon látványos fényjátékkal ellátott komplexum, ahol nagy hangsúlyt fektettek a „hűha” érzésnek.

Az Etele mozi oldalát a https://etelecinema.hu oldalon érjük el. A három egymásban megforduló arany „C” betű jelzi az oldal betöltését, majd megjelenik a weboldal főfelülete. A mozi logója mellett egy nagyító a keresési lehetőséget mutatja, majd a tematikus termek ismertetője egy sorban vele, végül pedig az oldal nyelve (magyar és angol) és egy bevásárlókosár látható, amely a vásárolt jegyek összegét mutatja. Ebbe belépve nézhetjük meg a kosár tartalmát és fizethetjük ki azt. Alatta aranysárga vonalon újabb menükkel találkozunk, többek között a műsort hozhatjuk előre, amelyet egyébként tovább görgetve is elérünk. Mellette a mozi híreit, a komplexumot bemutató menüpontot, valamint egy virtuális túrát és a rendezvényhelyszín technikai információit találhatjuk meg. Ezalatt a legaktuálisabb hírek, filmek ismertetői, képei jelennek meg válogatva. A jegyárak érdekes módon a lap alján a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) menüpont alatt a „Mennyibe kerül a mozijegy, melyiket válasszam?” kérdés alatt nézhető meg, ahol részletes tájékoztatóban írják le, mikor mennyibe kerül egy mozizás. De akkor is megtudjuk az árat, ha a vásárlás menete után a kosár tartalmát megtekintjük.

A moziműsort napokra lebontva böngészhetjük teljes terjedelemben, filmenként és időrendi sorrendben is. De szűrhetjük egy adott filmalkotásra, valamint arra is, hogy 2D vagy 3D formátumban akarunk filmezni, ezen felül nyelvre, hangformátumra és tematikus termekre is. Ha időrendi sorrendben keresünk, akkor a listában a teremszámok is megjelennek, amelyekkel könnyebbé válik a választás azok számára, akik ismerik a termek kinézetét. A teljes műsorban lévő időpontoknál a tematikus és prémium elnevezések is megjelennek a kezdési időpontok alatt.

A legelső adott filmvetítés 16 órakor kezdődő nem prémium előadását választottam ki, meg is nyílt a nézőtér, benne a szabad helyekkel, amelyek zöld színűek, kiválasztva az üléseket, sárgára váltanak. Többféle fotelülés található, páros és szimpla helyekkel, ha a párosra kattintunk, akkor mindkét helyet felkínálja megvásárlásra, de külön-külön választhatjuk ki, hogy teljes vagy kedvezményes jegyet szeretnénk venni. A szürke helyek foglaltak vagy nem választhatók. Ebben a teremben vannak fizikailag elválasztott prémium sorok is. Ahhoz, hogy azok a helyek is láthatóvá váljanak a műsor sorában ugyanannak a kezdésnek a prémium változatára kell kattintani és akkor megjelennek azok a helyek, ilyenkor azonban a comfort ülések szürkék. Az oldalon kizárólag jegyet váltani lehet, foglalni más mozikhoz hasonlóan nem. Ha a helyek kiválasztása után meggondoltuk magunkat, akkor egyszerűen csak rá kell kattintani a választott helyre és egy felugró ablakon rákérdez a rendszer, hogy biztosan eltávolítjuk-e a megvásárlandó helyeket.

Kiválasztottam egy tetszőleges helyet a nézőtéren, előugrott egy ablak, amelyik felkínálta, hogy melyik típusú jegyet szeretném megváltani. A teljes árú jegyre kattintottam, majd a fizetésre. Megnyílt a rendelési összesítő, ahol tájékoztatnak a megvásárlandó ülésről és annak pontos helyéről, meg kell adni az email címet, majd a személyes adatokat a számlázáshoz, amit elektronikus módon küldenek meg a jegyekkel együtt. Megadhatunk kedvezményre jogosító voucher/ajándékkártya sorszámot is, amellyel csökkenthető a végösszeg. Kiválaszthatjuk a fizetési módot és el kell fogadni a szerződési feltételeket. Az adott előadásra megváltott jegyet sem visszaváltani, sem cserélni nem lehet. Ha kedvezményt vettünk igénybe, akkor az előadásra belépés előtt fel kell mutatni a kedvezményre jogosító okmányt.

Alapjában véve egy könnyen kezelhető felület, minden információt könnyen megtalálhatunk, talán a jegyárakra a legnehezebb rátalálni és erre még a kereső funkció sem ad találatot. Összességében egy felhasználóbarát platformról beszélünk, főleg, ha a műsort keressük és jegyet akarunk venni, ráadásul az online megváltott jegyekért kényelmi díjat sem számolnak fel.

Utoljára frissítve: 2023. november 12. vasárnap 17:51