Múlt csütörtökön nyitott a körmendi mozi

2024. május 02. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Tavaly decemberben készült el egy komplex területfejlesztés részeként a körmendi mozi, mintegy 1 milliárd forintból. A mozi egy 105 férőhelyes moziteremből, egy 50 fős konferenciateremből és a büféből áll. Az első napon a Kung Fu Panda 4 és a Dűne 2 került a vászonra.

Ideiglenesen csoportoknak már vetítettek februárban, akkor a Wonka és a Semmelweis című filmeket vetítették. Egyelőre csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítések és az elmúlt időszak legnézettebb filmjeit tűzik műsorra. Szeptembertől bérletes előadások keretében filmklubot terveznek, a későbbi időszakban főleg legjobban várt filmalkotásokra lehet beülni. A büfé, amely április 24 óta van nyitva, a filmezéshez elengedhetetlen elemózsiát kínálja, frissen pattogatott kukorica, szószos nachos, különféle üdítők, melegszendvics, sütemények és cruchees is a kínálat részei. A mozijegy 1800 forintba kerül, de kedvezményesen 1600 Ft a jegyár. Kedvezményre a diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok és a fogyatékkal élők jogosultak.

A moziteremben a spanyol Escaray International felcsapható ülésű, fejtámlás, kartámaszos és pohártartós foteljeit helyezték el. Az lépcsőzetes üléssor elrendezést úgy alakították ki, hogy a nézők ellássanak az előttük ülőktől. A gépházban egy xenonizzós Christie CP2415-ös vetítőgépet, hozzá tartozó szervert, CP950 hangprocesszort és Crown végfokokat szereltek be, a vászon ívelt, ezüst, perforált, 8,5 x 3,6 méter nagyságú és takaró függönnyel felszerelt. A vetítőgéphez Xpand passzív 3D rendszert telepítettek.

Az első mozit 1912-ben építették a városban, egészen 2012-ig működött a városban, gazdasági okok miatt bezárt, átépítve 2024. április 25-én nyitott ki ismét, hamarosan pedig Sinkovits Imre nevét fogja viselni, akinek szülei körmendi kötődésűek.

fotó: Körmendi Mozi facebook

Utoljára frissítve: 2024. május 02. csütörtök 17:32