Megnyitott a CINEMApink Mammut

2017. április 21. péntek | Írta: Forgács Balázs
Négy hónap késéssel, csendben nyitott meg a budai közönség várva-várt multiplexe, amelyet tavaly szeptember közepén zárt be a Cinema City. Szakmai körökben már akkor ismert volt az üzemeltető és a Mom Park mozi bezárásakor már tudható volt szélesebb nyilvánosságban is, hogy a török székhelyű mozilánc nyitja meg itt első prémium kategóriás moziját. Egyelőre csak a Mammut 2. öttermes mozija látogatható, az 1-es épületben lévőre még hónapokat kell várni.
Erős budai konkurenciája lesz a már-már monopolhelyzetben lévő Cinema Citynek, hiszen nem csak hogy minőségi előrelépést jelent a CINEMApink megjelenése, hanem komoly vetélytárs is lehet. Nem csak, hogy egy árnyalatnyival olcsóbb a legnagyobb hálózat áraihoz képest, de jóval alulmúlja a Palace Mammut 2140 forintos jegyeit is, amely a budapesti mozitörténetben egy példátlanul magas árszínvonalat kínált, de már erősen lelakottá vált, ez az arány most teljesen megfordult, hiszen az 1700 forintos jegyárhoz társul vip jellegű mozizás. Ez azt jelenti, hogy a termekben egy emelvényen páros vagy szóló bőrkanapék vannak, kényelmes szélességűek és az átlagnál nagyobb sortávolságúak,  lent pedig bársonyfotelek, amelyek gombnyomásra szinte fekvőpozícióig állítja a fotelt, ezzel megkönnyítve a vászonra való rálátást. Ezen felül Sony 4K vetítők, Sony 3D és Dolby Atmos hangrendszer társul, amely magas technikai színvonalat képvisel és ez utóbbiban az első magyarországi mozit üdvözölhetjük. A mozitermek előterében egy könyvtár is helyet kapott, a könyveket helyben is elolvashatjuk, de akár kikölcsönözve ingyen, haza is vihetjük.
Filmkínálata elsősorban a közönségsikerekre, a feliratos alkotásokra, valamint a Mammut 1-ben megnyíló további 8 terem után művészfilmekre is számítani lehet. Jegyárai 2D: 1700, 2D kedvezményes: 1200, Családi 2D: 4500, 3D: 1850, 3D kedvezményes: 1300, 3D szemüveg: 200. Sokaknak fontos szempont, hogy ez a mozi a Coca-Cola nedűit árusítja Popcorner fantázianevű büféjében.
A nyitó napon hatalmas érdeklődés övezte a mozit, özönlöttek be a kíváncsi nézők és érdeklődők. Bár általánosan elmondható, hogy az első napok nem zökkenőmentesek és itt sem volt ez másként, a mozi dolgozói méltó módon álltak helyt.
Utoljára frissítve: 2017. június 30. péntek 05:46