Malom Mozi, Kecskemét

2010. szeptember 06. hétfő | Írta: Forgács Balázs
2005. augusztus 25-én a Malom Center 3. emeletén nyílt meg az 5 termes Hollywood multiplex mozilánc utolsó tagjaként. Ez lett a város második multiplex mozija, jelenleg pedig az egyetlen, hiszen elődje a Pólus Róna Bevásárlóközpontban található szintén 5 termes mozi nem sokkal később bezárta kapuit. A Malomban 840 férőhely található, köztük a legnagyobb teremben 303 fő tud egyszerre elhelyezkedni és itt található a vidéki Magyarország legnagyobb vászna is (8 x 13,9 méter). Ők vezették be a Hollywood Multicard kártyaprogramot, amellyel mindenki 20% kedvezménnyel mozizhatott. Másodsorban pedig pontgyűjtő kártya is volt, amellyel értékes ajándékokat lehetett kiváltani, ezzel ösztönözve mozizásra a kártyabirtokosokat. Ennek segítségével lehetett interneten jegyet foglalni.

Az Intercom moziüzemeltetési ágát felszámolták, így a mozi 2006 decemberében a Palace Cinemas kezébe került. A Kecskeméten addig nem ismert cég kiterjesztette az online jegyvásárlás lehetőségét és a Palace mozikártyát is, amellyel 10% kedvezménnyel lehetett mozizni. Eddig tisztázatlan körülmények miatt hamarosan újabb váltás következett és 2008. december 10-én Malom Mozi Kft. néven új mozis cég vette át a működtetést, akiknek legfőbb törekvésük a digitalizálás és ezáltal a 3D behozatala a városba. Egyik kiemelkedő újításuk a kevésbé tehetősek számára is elérhető jegyárak lettek. Így egy 4 tagú család egy hétvégi napon akár 3000 Ft alatt is eljuthat mozizni. A térhatású filmek is olyan árat képviselnek, mint a fővárosban egy normál teljes mozijegy ára. Legújabb fejlesztésük a 2009 őszén elindított 3-4 heti rendszerességgel közvetített Metropolitan Operaház élő, HD minőségű előadásai, melyhez egy HD felbontást kivetíteni is tudó projektort szerzett be a mozi.
A mozi bejárata egy piros felirattal fogad, melyen a Malom Mozi 3D kiírás áll. A pénztárnál egyben megvásárolhatóak a büfé termékek a mozijegyekkel, ahol a készpénzes fizetési mód mellett bankkártyával és kultúra utalvánnyal is vásárolhatunk. Az előtéren különleges formavilágú piros plüss huzatú ülések teszik kényelmessé a várakozást. Filmes plakátokon, nagy monitorokon, kihelyezett filmismertetőkön tájékozódhatunk a jövőben vetített filmekről, aktuális műsorokról. A termekhez mozgólépcsőn lehet feljutni, egy LCD kijelzőn kísérhetjük figyelemmel a filmek vetítési időpontját, valamint azt is, hogy elindulhatunk-e fel a termekhez. A termek légkondicionáltak, akadálymentesítettek, lelátó és lépcsőzetes ülés sorelrendezésűek, fejtámlás, kényelmes, pohártartós ülésekből állnak, amelyek a spanyol Escaray International termékei. A Dolby Digital és DTS hangzás a jól beállított hangfalaknak köszönhetően kitűnő hangélményt biztosít. A vásznak nagyok, a feliratozás az utolsó sorokból is jól olvasható. A mozi a gyermekeknek ülésmagasítót biztosít, hogy az előttük ülők és a következő sor üléseinek fejtámlái felett ellássanak a vászonig. A kép a Cinemeccanica 35 mm-es és a Christie digitális vetítőgépeknek köszönhetően kiváló minőségű. A digitális gépek a Fókusz névre keresztelt 3-as és az 1-es teremben vetítenek, de időnként előfordul hogy más termekben teljesítenek szolgálatot. A háromdimenziós technika itt a hazánkban leginkább elterjedt Dolby 3D Digital Cinema.
Műsorkínálata széleskörű, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a magának valót. A mozi forgalma kiemelkedő, hiszen az új jegyárpolitika meghozta a várt fellendülést, olykor az 5 terem is kevésnek bizonyul. A 3D filmek vetítése révén nem csak a kecskemétieknek kínál különleges élményeket, hanem a megyéből, sokszor még azon túlról is érkeznek a Malomba mozizni vágyók, hiszen legközelebb csak Szegeden vagy Budapesten találkozni a térhatású filmekkel, élő opera közvetítésekkel.
Jegyárai szinte mindenki számára elérhetőek. Hétfőn mindenki egész nap 690 Ft-ért ülhet be mozizni. Keddtől péntekig 17 óráig 820,- diákoknak 690 forintért, keddtől csütörtökig 17 órától 990,- diákoknak 890 forintért ülhetünk be filmet nézni. Pénteken 17 órától 1190,- diákoknak 990 forintért jár mozijegy. Hétvégén 14 óráig egységesen 690,- 14 órától 1190,- a jegy ára mindenki számára. Diákjegy csak diákigazolvány felmutatása mellett vásárolható. Külön kedvezmény az igazoló okmány ellenében a nyugdíjasoknak és a 12 éven aluli gyermekeknek 20 óráig a korhatár nélküli filmekre jár, melynek az ára 690 forint. További kedvezményt az egyik kisebb bankhálózat bankkártyájával kapható, amennyiben ezt a tulajdonos regisztrálta a pénztárnál. Mindezért 20%-ot vonnak le az aktuális jegyárból. Csoportos jegyek igen jutányos áron kaphatóak, amelyről a moziban adnak bővebb felvilágosítást. A térhatású filmekre 1390 forint a belépő jegyár, ám erre semmilyen kedvezmény nem érvényesíthető. A new york-i Metropolitan Opera közvetítései külön tarifa szerint vehetőek igénybe, ezek előadásonként 3500 Ft, bérletenként pedig 9000 Ft, ami három operaelőadásra váltható be.
Megközelítése kiváló, hiszen a város központjában találunk rá a Malom Centerre, ahol 3 szintes mélyparkoló teszi kulturálttá az autókkal érkezők kényelmét. A külső városrészekből érkező helyi autóbuszok végállomása a bevásárlóközpont tőszomszédságában található, de a vasútállomás és a távolsági buszpályaudvar is csak 15 percnyi sétára található.
Reméljük, hogy a kiváló szakemberekből álló mozi folytatni tudja azt az utat, amire vállalkozott, hiszen a közönség meghálálja ezt és az eddigi forgalom akár többszörösére is nőhet ezáltal. Ez pedig további fejlesztést, ötletet hozhat magával, ami még otthonosabbá, kedveltebbé teszi az élményeket. Sok sikert kívánunk mindehhez!

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:03