Kinyitottak a Cinext Prémium termei

2021. december 07. kedd | Írta: Forgács Balázs
Szeptember végén adtunk hírt arról, hogy Budapest új plázájának 14 termes multiplex mozija is kitárta kapuit, ám nem sikerült egyszerre megnyitnia a termeit. Először csak a legkisebbeket (59-71 férőhelyes), teremszám szerint a 3-ast, 6-ost, 7-est és a 8-ast nyitották meg szeptember 30-án, október 1-én további egy nagytermet, a 230 fős 4-est.
Ezt követően nagy szünet következett, 26-án nyitották meg az 1-es nagytermet, november 4-én pedig a PIXEL fantázianevű 5-ös termet. November 25-én nyitott a legnagyobb moziterem a 2-es a maga 287 férőhelyű standard részlegével, december 2-án a KIDS fantázianevű 9-es kisterem, majd 3-án négy darab prémium minősítésű emeleti moziterem nyitott meg, szám szerint a 16-os, 17-es, 18-as és a 19-es. December 7-én pedig az utolsó önálló prémium terem, a 13-as is kinyit.
A lenti termek építésénél igen nagy hangsúlyt fektettek az arculatra, a pénztár, a büfé előtér és a termek előtti folyosók az olasz stílust tükrözik, a termek nézőterei viszont a skandináv vonalat viszik. A nézőtereken a Skeie norvég mozifotelgyártó üléseivel találkozhatunk. A különféle árnyalatú színekbe öltöztetett termek székei izgalmassá teszik a nézőteret, amelyet a vetítések előtti és utáni fényjáték csak még mozgalmasabbá tesz. A székek mindegyike dönthető, némelyek páros kivitelűek, nem választja el őket karfa, egyszerűbb az összebújás. Az ülőfelületek szélesebbek más mozikhoz képest, a karfa alatt tárolótérrel rendelkeznek.
Két tematikus terem van, az 5-ös, a PIXEL, amely lenyűgöző látványvilágot tár a nézők elé, a sarki fény színeit a széthintett fényszilánkok keltenek életre. A KIDS, azaz a 9-es terem pedig a kisgyermekes családoknak ad kedvező mozizási lehetőséget. A félhangerő és a félhomály csak egy része ennek a teremnek az alapszolgáltatásából, emellett a standard ülések mellett a 3-4 fős családi boxokat és az egy darab 5 személyes családi páholyt finom tapintású, magas minőségű huzattal látták el, valamint fekvőszékek, puffok teszik feledhetetlenné az élményt.
A prémium termek az emeleten találhatók, az alap szolgáltatás szerint az előadás kezdete előtt 30-40 perccel lehet felmenni és ízletes kávékat, pizzákat fogyaszthatnak korlátlanul a látogatók, emellett korlátlan mennyiségű popcorn, szószos nachos és üdítő vihető a termekbe. A prémium ülések lábtartóval és faasztalkával rendelkeznek, a háttámlát hátra lehet dönteni, valamint QI töltési lehetőséggel vezetéknélküli módban feltölthető a mobiltelefonunk. Az 1-es és 2-es nagytermeket úgy alakították ki, hogy a felső sorokban prémium üléseket szereltek fel, amelyet magasabb áron a felső szintről lehet elérni. Ezek az ülések azonban a helyhiány miatt lábtartó nélküliek.
Jegyárak a következőképpen alakulnak: a teljesárú jegy a standard termekbe 1990 forintba kerül, a kedvezményes 1490 forintba, amelyre a diákok, a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők jogosultak. A páros üléseket együtt lehet megváltani. A 2D és 3D jegyárak ugyanannyiba kerülnek, a 3D szemüvegek ára 300 forint. A KIDS terem háromszemélyes családi box ára 5250 Ft, a négyszemélyesé 7000 Ft, az 5 személyes családi páholy 8750 forintba kerül. A prémium jegyárai 4490 forintba kerülnek.
A technikai részletekről, 4 nagy és 1 prémium teremben Dolby Atmos hangrendszer szólal meg, a többiben Dolby Digital 5.1-ben hallhatók a filmek. A vetítők a Barco legkorszerűbb gépei, 4K-s, lézer vetítési rendszerrel bírnak. A térhatású rendszer a DepthQ-t használja, amelyhez polarizált lencséjű szemüveget kell használni.
 
Prémium teremfotó: Etele Pláza facebook
Utoljára frissítve: 2021. december 19. vasárnap 22:48