Holnaptól már digitálisan vetít a Mozaik Mozi

2013. november 13. szerda | Írta: Forgács Balázs
Egy lelkes csapat fejébe vette, hogy néhány digitalizálás nélkül maradt pártízezres városokba elhozzák a szórakoztatás magas színvonalát képező digitális vetítőket és ezzel együtt a premier és 3D filmeket is. Ajka után a jelenlegi színhelyük Hódmezővásárhely egykori mozijának kamaraterme.

 

A nagy múltú filmszínház két teremmel rendelkezett, utóbbi időben azonban már csak a kisebbik működött, de az is inkább csak vegetált az általános kópiahiány és a hetekkel premier után vetítés miatt, de az 50 km-re Szegeden működő 9 termes multiplex és a Belvárosi Mozi is olyan műsort tudott magáénak, ami a hódmezővásárhelyieket szinte elszívta a Mozaikból. A nagyteremben ma az egyik kisegyház működik, a kisebbikben pedig hetek óta zajlik a felújítás, szinte teljesen megfosztottak korábbi jegyeitől. Az új székek, vászon, világítás, hangtechnika és vetítőgép mind-mind egy új korszakot hirdet a mozi, a város és az ott lakók számára.
A moziterem 11 soros, 159+1 férőhelyes lett, pohártartós magas háttámlás multiplex foteleket kapott, magas színvonalú és a világ egyik vezető technikája a Christie CP2210-es vetítőgép érkezett a gépházba, amely Xpand 3D rendszerrel egészül ki. Az aktívszemüveges rendszer megbízható és kifejezetten szép képet biztosít használójának, számos magyar mozi köteleződött el mellette, mint pl. a gyöngyösi Cinema Bridge, a balatonfüredi Balaton Mozi vagy a soproni Elit Mozi is. Az új vezetés a jegyárakat úgy alakította, hogy az mindenki számára elérhető legyen. A 2D-s átlagárhoz képest kicsit magasabb, a 3D-shez képest kicsit alacsonyabb, de lényeg, hogy egy árban vannak. Egy teljes árú tikett 1190 forintba kerül, míg a kedvezményes ár 990 Ft. Kedvezményre a diák, a gyermek és a törzsvendég jogosult. Utóbbivá úgy válhat a látogató, ha egy törzsvendég kártyát kiváltja, ami egy évre mindössze 1000 forint. Kéthavonta Mozaik Moziünneppel örvendeztetik meg a látogatókat, ekkor egy héten át 790 Ft lesz minden mozifilm. A nyitóhéten is minden film ennyibe kerül. A Mozaik Mozi csütörtökön 14:30-kor a Gru 2 3D-vel indul, majd a Derült égből fasírt 2. 3D, Időről időre és a Thor: Sötét világ 3D folytatják a sort. Hétvégén már délelőtt 10-kor indulnak a vetítések.
Bízunk benne, hogy a hódmezővásárhelyi mozi fejlesztése meghozza gyümölcsét és a helyiek, környéken élők egyik kedvelt kulturális színfoltjává válik újra.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 10:07