Felújítják a balatonfüredi mozit

2019. augusztus 10. szombat | Írta: Forgács Balázs
Szeptember végén és nagyrészt októberben egy hónapon át szünetelnek majd a füredi Balaton Mozi vetítései, mert a termet, valamint a vetítéstechnikát felújítják. A Balaton északi partjának legnagyobb településének mozija jelenlegi felszerelésével kiszolgálta már a közönségét, ideje volt a megújulásnak.
Teljesen lecserélik a nézőtéri foteleket, kényelmes, minden igényt kielégítő spanyolokra. Lecserélik a 3D rendszert a mostani aktív 3D-t passzívra, amelynek következtében a szemüvegeket haza lehet majd vinni és a legközelebbi vetítésnél ugyanazt használni. A vásznat lecserélik ezüstös kivitelűre, mert az új, polarizált 3D csak ezen a felületen működik majd jól, a vászon egyénként nagyobb is lesz, mint a mostani, ráadásul ívelt kivitelű. A hangrendszert a jelenlegi 5.1-ről 7.1-re építik át. Lecserélik a hangfalakat, a burkolatokat és a világítást is.
A mozi műsorát a nyári hónapokban továbbra is a könnyed, népszerű filmek alkotják, szezonon kívül viszont újdonságként bevezetik heti vagy havi rendszerességgel a réteg- és művészfilmek vetítését.
A több 10 milliós beruházást a balatonfüredi önkormányzat támogatja.
Utoljára frissítve: 2019. szeptember 27. péntek 21:37