Élet a zárt mozikban

2020. március 31. kedd | Írta: Forgács Balázs
Csaknem 2 hete zárva vannak a mozik, miután elrendelték a bezárásukat a koronavírus járvány fokozódása és a veszélyhelyzet szigorítása miatt. Az élet azonban nem állt meg, bár nézőket egyáltalán nem fogad egyik sem, szorgos kezek tesznek azért, hogy ha majd elindulnak a mozik ismét, megújulva várja a látogatókat egy festés, arculati korszerűsítés vagy különféle hibák kijavítása után.
A Kultik Csepelen például tavaszra ütemezték az előcsarnok, valamint a mozi folyosók felújítását úgy, hogy az ne zavarja a napi moziüzemet, ám a történet máshogy alakult, így a zárt ajtók mögött készül az új kinézet.
 
Gyöngyösön festik az előteret és a gépházat is. Ezek olyan munkák, amelyeket nehezen lehet napi üzem mellett kivitelezni, ezért a kényszer adta bezárás alatt folynak ezek.
 
A Cinema City sok-sok játékkal igyekszik életben tartani a mozirajongók csillapíthatatlan filmigényét, emellett két moziban is felújítási munkálatokat végeznek, a hamarosan révbe érő Duna Pláza mozi, valamint a Mammut 1 termei is hamarosan elkészülnek, utóbbiban a 3 VIP teremmel együtt.
 
A legtöbb moziban karbantartás zajlik, a vetítőgépeket kétnaponta elindítják, mivel ezek az eszközök a folyamatos üzemre lettek kitalálva, nem jó nekik, ha hónapokat vagy heteket állnak munka nélkül, különben hamarabb tönkremennek.
Utoljára frissítve: 2020. április 22. szerda 20:20