Digitalizálódó IMAX

2010. október 30. szombat | Írta: Forgács Balázs
A Cinema City és az IMAX® a következő sajtóközleményt bocsátotta ki:
„A Cinema City International (CCI) és az IMAX® Corporation bejelentették a két cég új megállapodását, amelynek célja az IMAX tevékenység bővítése Közép- és Kelet Európán túlra is. A Cinema City az IMAX® kizárólagos képviselője a régióban, az összes IMAX® színházát digitalizálja és kiterjeszti az IMAX® előadásokat Izraelre is.

A Cinema City és az IMAX Corporation még 1998-ban írták alá az első alapszerzősést. Azóta a Cinema City kizárólagos képviselője az IMAX moziknak Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában, de az új megállapodás Izraelre is kiterjeszti az együttműködést. Az IMAX 9 mozit üzemeltet. Lengyelországban az IMAX színházak Varsóban, Krakkóban, Poznanban, Katowicében és Lodzban találhatók. Csehországban, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában az Imax mozik a fővárosban működnek. 2009 szeptemberében a Cinema City és az IMAX nagy sikerrel állította üzembe a lodzi filmszínházban Európa egyik első digitális IMAX rendszerét, és most le kívánják cserélni az összes filmalapú rendszerüket és az új IMAX digitális rendszerekre kívánják átállítani őket. Az átalakítás hamarosan megtörténik Magyarországon is, várhatóan még 2011 közepe előtt…
…Az IMAX-élmény a kristálytiszta képet, a tökéletes digitális hangot és a testreszabott színházi elrendezést kombinálva egyedülálló moziélményt nyújt. Az IMAX digitális kivetítő rendszere biztosítja az úgynevezett "IMAX-élmény"-t és ezzel hozzájárul a filmstúdiók, a filmforgalmazók és az IMAX-színházak nyereségességének növeléséhez, mivel feleslegessé teszi a filmkópiákat, ezáltal javítva a moziműsor rugalmasabb alakíthatóságát és végső soron növelve az IMAX-termekben bemutatható filmek számát. A rendszer mind az IMAX mind az IMAX 3D formátumokat képes vetíteni.”

Utoljára frissítve: 2000. január 01. szombat 00:00