Csütörtökön nyit a Cinext

2021. szeptember 26. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
James Bonddal érkezik Budapest legújabb multiplex mozija a 2 hete nyitott Etele Plázában, Kelenföldön. A 14 termes multiplex mozi nem csupán egy újabb multiplex lesz, hanem egy harmadik generációs mozi, ami teljesen új szempontok alapján épült, mint a korábbiak. A Cinext Etele megálmodóinak elképzelése a mozi előterétől a nézőtérről való kijövetelig a „wow élményre” helyezi a hangsúlyt.
A mozi 14 termének különlegessége az a látványos fénykavalkád, valamint hangjáték, ami a filmvetítés előtt és után fogadja a látogatókat. Tíz normál, kettő prémium és két olyan terem is lesz, ahol a standard és a VIP ülések is a teremben lesznek, külön bejárattal, elszeparálva egymástól. A normál áron látogatható termek az 5. emeleten érhetők el, a nézőtéren állítható és pozícionálható fotelülésekkel találkozhatunk, amelyek szélesebbek a megszokottnál. A Pixel termet pl. a Sarki fény színei uralják és széthintett fényszilánkokon kel életre a terem. A kisgyermekekkel érkezők a vasárnap délutáni Disney matinét családi boxokban élvezhetik a Kids gyermekteremben, a kicsik a film alatti kikapcsolódásának megfelelő élményelemekkel egészül ki, az előadás alatt félhomályban, halkabb hangerőn mozizhatnak együtt. Itt nem idegen, ha gyermekzsivaj töri meg az előadást. Ha Prémium élményekre vágyunk, akkor a 6. emeletről nyíló termekben egyedileg dönthető és lábtartós fotelekben élvezhetjük a vetítéseket, az előadás előtt korlátlan fogyasztást kínál a mozi a kihelyezett ételekből és a bevihetőkből egyaránt. Az előadás alatt pedig vezetéknélküli módban feltöltik a telefonjainkat.
A vetítés a legkorszerűbb 4K felbontású, lézeres Barco vetítőkkel történik, a nagyobb termek akár Dolby Atmos hangrendszeren is megszólalnak. Online nem csak a mozijegyeket, de még a büfét is megvásárolhatjuk, ezért nincs szükség külön sorban állásra. A parkolót a mozi mellett úgy alakították ki, hogy az utolsó pillanatban is besétálhatunk. A jegyek 1990 forintos áron válthatók, de kedvezménnyel, akár 1490 forintért is elérhetők, amelyre a diákok, nyugdíjasok és a fogyatékkal élők jogosultak. A prémium élményért 4490 forintot kell fizetni. Későbbiekben 3D vetítés is lesz, a DepthQ rendszert fogják használni, amelyre a legtöbb polarizált szemüveg megfelelő lesz.
Nem csak mozi, de különféle színi- és stand-up előadásokat, koncertfilmeket, sportközvetítéseket, valamint opera- és balettelőadásokat, show műsorokat is terveznek levetíteni a közönségnek.
A nyitó héten csökkentett kapacitással indulnak, mert több terem készültségi állapota nem 100%-os.
Végül pedig egy ajánló az alkotók részéről: „Egy olyan mozit akartunk csinálni, ahova minden nap mi is szívesen járunk.”
 
fotók: eteleplaza.hu
Utoljára frissítve: 2021. október 25. hétfő 18:01