Cinema City Zala (Zalaegerszeg)

2010. október 10. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
A zalai megyeszékhely 2002. március 28-án nyitotta meg kapuit a helyi plázában 4 teremmel. Azóta a régió legkedveltebb premiermozijaként tartják számon, hiszen legközelebb csak Szombathelyen és Nagykanizsán van hasonló kaliberű mozi.
A Zala Pláza a város központjától keleti irányba, sétával 10 perc alatt kényelmesen elérhető, a távolsági buszpályaudvar közelsége miatt a vidékről érkezők számára sem bonyolult az eljutás. A bevásárlóközpont előtt hatalmas parkoló várja az egyéni közlekedés résztvevőit.
A multiplex az üzletközpont emeletén a gyorséttermek mellett van és a Cinema City arculatára jellemző jegyek ékesítik. Narancssárga neon logó világít a bejárat felett, balra a pénztárak bújnak meg, ahol készpénzes jegyvásárlás mellett kultúra utalvánnyal is fizethetünk, bankkártyás vásárlás azonban még nem lehetséges. A jegyfoglalás telefonon és internetes úton is történhet, ám a kezdés előtt legalább 30 perccel át kell venni a jegyeket, különben törlődnek a rendszerből. Mátrixtáblán informálódhatunk a műsoron lévő filmekről, kezdés időpontjáról és a jegyárakról. Azok felett pedig különböző színű neoncsövekből megformált csillagok helyezkednek el és közöttük az éppen műsoron lévő filmek óriásplakátjai láthatók. A bejárat jobb oldalán a büfé kínálja a filmnézés közben elengedhetetlen popcornt és a szénsavas üdítők mellett az egyéb édességeket is. A terem elágazásánál balra az 1-es és 2-es, jobbra a 3-as és 4-es terembe térhetünk be. Mindegyik légkondicionált és akadálymentesített. A nézőtér a helyszűke miatt és célszerűségi okokból lelátó üléssor elrendezésű. A székek a francia Quinette gyár termékei, magas háttámlásak, pohártartósak és termenként különböző színűek. A vásznak nagyok, minden helyről remekül a ráláthatunk, a hangzás a nagytermekben Dolby Digital, a kisebbekben Dolby Sorrund, utóbbiak a legközelebbi felújítást követően szintén 5.1-es hangrendszerrel gazdagodnak. A gépházban Kinoton 35 mm-es vetítőgépek szolgálnak, ezekből a 2-es és 3-as interlock vetítésre is alkalmasak. 2010. július 8. óta a 3-as teremben Christie digitális projektor is található, amely megvalósítja a legkiválóbb és legújabb technikai megoldást, amivel 3D filmeket is vetíteni tudnak, ennek technikai háttere a Dolby 3D Digital Cinema.
A vetített filmek a legújabb nagysikerű produkciókból állnak. A családoknak minden héten kedveskednek gyermekfilmmel, de a szerelmespárokra gondolva romantikus műfajú alkotások éppúgy színesítik a műsort, mint az akciódús thriller vagy sci-fi. Jegyárai megfizethetőek, egy normál felnőtt jegy 1050 forintba, míg a termenkénti első előadás és a kedvezményes tikett 900 forintért érhetőek el, amelyre a diák és a gyermek jogosult. Digitális 3D-re 1390 forintba kerül a teljes árú belépő, míg a fentebb említett engedményekre 1240 forintba. Az első előadások hétköznap 13 órakor, az utolsók 20:30-kor kezdődnek, hétvégén 10 óra az első kezdés, míg az utolsó 22:30.
Zalaegerszeg egyik jelentős kulturális színfoltja a multiplex mozi, amely minden korosztálynak remek kikapcsolódást kínál. Reméljük, hogy a bővülő digitalizálás meghozza a mozi további sikerét és hozzásegíti a talpon maradáshoz a nehéz időkben is.
Utoljára frissítve: 2017. november 14. kedd 13:49