Cinema City Sopron

2011. március 29. kedd | Írta: Forgács Balázs
A Sopron Pláza 1998. december 12-én nyitotta meg kapuit, benne pedig egy 9 termesre tervezett, de csak 7 teremmel megnyíló multiplex mozit adtak át, amelyet a Cinema City üzemeltet a mai napig.
A bevásárlóközpont a város északnyugati szélén található, melynek második emeletén foglal helyet a mozi. A bejárattal szemben állva balra 7 pénztárablak található, amely felett mátrix táblán a műsorkezdések olvashatók, szemben pedig lépcsőn felsétálva érjük el a büfét és a termeket. A mozgáskorlátozottak számára lift áll rendelkezésére, amelyet a lépcső oldalára szereltek fel.

A feljáró fölött a mozi logója és teremszámok különböző színű neonfényben világítanak, a számok mellett pedig a műsoron lévő filmek plakátjai láthatóak. A várakozóban mindenféle óriásplakátokkal lehet találkozni, amelyek a jelenleg vagy később műsorra kerülő alkotásokat reklámozzák. A büfé széles választékban kínálja a mozizáshoz elengedhetetlen elemózsiát.
A teremek bejáratai jobbra, szembe és balra helyezkednek el, a büfé felett a mozitermek kamerás megfigyelő szobája látható, amelyet plexiüvegfal takar. A plafon látványos, mintha beszakadt volna, de nem, ezt így tervezték. A légkondicionált termek meredeken lépcsőzetes üléssor elrendezésűek. Az pohártartóval felszerelt ülések az francia Quinette termékei, kényelmesek, magasított háttámlásak és termenként különböző színűek. Az oldalfalak különböző motívumokkal mintázták, ezzel is izgalmassá és jellegzetessé téve a környezetet. A vetítővásznak nagy méretűek, a hangzás kellemes tónusú. A hangrendszer a nagyobb termekben Dolby Digital a kisebbekben Dolby Sorrund és Dolby Sztereo, de a jövőben mindegyik digitális hangprocesszorral gazdagodik. A gépházban a Kinoton 35 mm-es vetítőgépei dolgoznak, ezekből kettő, a 4-es és az 5-ös termekhez tartozók szinkronba is köthetőek. A 7-es terem hagyományos vetítője mellé 2010 októberében megérkezett a Christie digitális projektor, amellyel új korszak nyílt a mozi-komplexum életében: térhatású filmeket is vetítenek. Az itt alkalmazott 3D rendszer a Dolby 3D Digital Cinema.
Filmkínálata szerteágazó és sokrétű, egyszerre próbál kedvezni a fiataloknak, családosoknak és idősebbeknek egyaránt. Műsorstruktúrája is ennek fényében alakul hétről hétre.
Az első előadások 13 órakor, szombaton és vasárnap már 11 órakor is kezdődnek, az utolsók pedig 20:30-kor, pénteken és szombaton 22:30-kor indulnak. Jegyárak következőképpen alakulnak: egy teljes árú belépő 1350 Ft-ba kerül, de a termenkénti első előadás, illetve gyermekeknek és diákoknak egész héten ez csak 990 Ft. A 3D esetében ugyanez 1600,- és 1300 forint. A pénztárnál a készpénzes jegyvásárlás mellett kultúra utalványt is elfogadnak.
A város és a környék településeinek lakói Sopronban itt láthatják premierben a nagy sikerű magyar és hollywood-i alkotásokat, sőt a határ osztrák oldalán lévő magyarlakta település polgárai is szívesen választják szórakozásuk úti-céljának a Cinema City Sopront.

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 22:22